Kağıthane’de oy hırsızlığı davalarından biri daha asliye ceza mahkemesinden 'görevsizlik' gerekçesiyle ağır ceza mahkemesine gönderildi. Sanık olan 1060 nolu sandık başkanı, daha önceki duruşmada tutanakta tahrifat yapıldığını kabul etmişti.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Necmeddin Kara ve CHP avukatı katıldı. CHP adına avukat Zeynel Öztürk, diğer asliye ceza mahkemelerinde görülen bazı davaların ağır ceza mahkemesine gönderildiğini belirtti. Suçun ağır ceza mahkemesi alanına girdiğini ifade eden Öztürk, bu dosyanın da ağır cezaya gönderilmesini talep etti.
Sanık Kara, suçsuz olduğunu savunarak görevsizlik talebini kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme, suçun ağır ceza mahkemesi alanına girdiği gerekçesiyle dosyayı nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdi.

SANIK TAHRİFATI KABUL ETMİŞTİ

Davanın ilk duruşmasında Kara, suçlamayı kabul etmedi. Oy torbasını ve tutanağı teslim ederken yanında bir üyenin de olduğunu söyleyen Kara, teslim sırasında iptal edilen oylarla ilgili hesapların tutmadığının söylendiğini belirtti. Kara, "1 oy ve başka bir kısımda da 8 oyluk iptallerimiz vardı. Oradaki görevli bana denkleştirme yapılacağını, üstteki iptalin altları da etkilediğini söyleyip paraf etmemi söyledi. Ben dediğini yaptım. Soruşturma aşamasında gördüm ki benim yaptığım 1 ve 8 oyluk değişiklikler değil, bir çok değişiklik yapılmış. Bunları ben yapmadım." dedi.

Tutanağı Mustafa Püne ve Zafer Eraslan'a teslim ettiğini açıklayan Kara, "Bu kişiler tahminim hakimler grubuna danıştı onlar da mutabakat verdi ki bu 1 ve 8 oylarla ilgili olarak paraf etmem uygun görüldü." diye konuştu.

Avukat Zeynel Öztürk, seçim sonuçlarını ıslak imzalı olarak kendilerinin de aldığını, seçim kurulunun birleştirme tutanağını incelediklerinde farklılık gördüklerini kaydetti. Sanığın savunmasını kabul etmediklerini belirten Öztürk, "Çünkü teslim esnasında eğer maddi hata varsa teslim alacak kişi uyarır. Sandık başkanı bunu paraf eder, o şekilde teslim eder. Sanığın en az 10 yerde parafı var. Tamamı da tahrif edilen yerlerdedir." dedi.

CHP ve MHP'NİN OYLARI AK PARTİ'YE YAZILMIŞ

Dava konusu tutanakta, 112 olan AK Parti oylarının 198'e çıkarıldığı görülüyor. CHP'nin oyları ise 71'den 1'e düşürülmüş. Saadet Partisi'nin 10 olan oyu 11, MHP'nin 33 olan oyu ise 21 olarak değiştirilmiş. HDP'nin oyunda değişiklik olmazken Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) 2 olan oyu 1 olarak değiştirilmiş. Ancak BTP'nin sayılan oyu 1 olarak gösterilirken geçerli oyunun 2 olarak yazıldığı görülüyor.