‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ filmi Kayseri’de gerçek oldu. Eşiyle birlikte gittiği sandık başında ‘kaydınız yok’ denilerek oy kullandırılmayan vatandaşa, ilçe seçim kurulu da ‘Ne Kayseri’de ne de başka bir yerde kaydınız yok’ dedi.

Aziz Nesin’in 1977 yılında kaleme aldığı ve sonradan sinemaya uyarlanan ‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ filminde geçen olayların bir benzeri 2015 Genel Seçimleri'nde gerçek oldu. İlginç olay, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Danişmentgazi Mahallesi’nde bulunan Mustafa Kemal İlkokulu’na oy kullanmak için giden Tuncay Karakoç (40) ve eşinin başına geldi. Sabah saatlerinde okula giden Karakoç ailesine, ‘Bu okuldaki hiçbir sandıkta seçmen kaydınız yok’ denildi. Bundan önceki 6 seçimdir aynı okulda oy kullandığını ve 15 yıldır ikametinin değişmediğini anlatan Karakoç ailesi, sonuç alamayınca telefonla ilçe seçim kurulunu aradı. Görevlinin ‘Siz sistemde hiç yoksunuz’ cevabıyla iyice şaşıran aile, oy kullanamadan evine döndü.

'BEN ŞİMDİ ÖLÜ MÜYÜM, SAĞ MIYIM? BUNU SORUYORUM?'

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Tuncay Karakoç, yaklaşık 15 yıldır aynı evde oturduğunu söyledi. Referandum dahil bundan önceki en az 6 seçimde oyunu bu okulda kullandığını belirten Karakoç, “Muhtarlığın dağıttığı seçmen kağıtları benimle birlikte bazı komşulara da gelmemişti. Sorduğumda muhtar bana, ‘Herkese çıkmayabiliyor, seçim günü aynı okulda oy kullanabilirsiniz’ dedi. Bugün de oy kullanmak için geldiğimde listede ismimizin olmadığı söylendi. İlçe seçim kurulunu telefonla aradığımda aldığım cevap karşısında şaşırdım. Biz 15 yıldır evimin olduğu yerde oturmuyormuşum. Nerede olduğumuz da gözükmüyor. ‘Siz sistemde hiç yoksunuz.’ denildi. O zaman ben şunu sordum; ben öldüm mü ki beni nüfustan düşürdüler? Geçen yılın haziran ayından itibaren sistemde yokmuşuz. 1 yıldır ben öldüysem niye yaşıyorum? Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ isimli bir film vardı aynen o durumu yaşıyorum. Ben şimdi ölü müyüm, sağ mıyım? Bunu soruyorum.” diye konuştu.

Evin kendisine ait olduğunu ve aynı apartmanda kiracısı olduğunu anlatan Karakoç, kiracılarının oy kullanabildiğini söyledi.

BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR

Tuncay Karakoç, aynı okulda kendisi ve eşiyle birlikte 3-4 kişinin daha aynı şekilde listede isimlerinin çıkmadığını aktardı. Telefonda ilçe seçim kurulu ile görüşmesine tanıklık eden bir sandık görevlisinin söylediklerini nakleden Karakoç, “Görevli olduğu sandıkta bir evde 3 kişi oy kullanacak olmuş, eşler oy kullanırken annelerinin kaydının çıkmadığını anlattı.” dedi.