Samsun’da oy verme işlemi sürerken seçmen kaydının olduğu sandıkların giriş katının üst katlarında olması bazı yaşlı ve hastaların sıkıntı yaşamasına neden oldu. Bir vatandaş ise listelerde adı olmamasına rağmen oy atma girişiminde bulunmasına polis, müdahale etti.

İlkadım ilçesindeki Belediye Ortaokulu’na gelen yaşlı ve hasta vatandaşlar için okul girişine tekerlekli sandalyeler konuldu. Okulun içerisine kadar tekerlekli sandalye ile gelen vatandaşlar merdivenlere geldiklerinde basamakları çıkarak sandığın olduğu sınıfa gitmeye çalışıyor. Oy atacağı sandığın 1 kat yukarda olması nedeniyle yetkililere tepki gösteren 'MS' hastası 60 yaşındaki Ahmet Akyazı, eşiyle birlikte oy atmaya geldiği okulda merdivenlerden çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkabildi. Akyazı’nın durumunu gören bazı vatandaşlar ise, “Bunlar aşağıda kullansa daha iyi, bu yapılan Müslüman'a eziyet.” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan aynı okulda meydana gelen bir olay, parti görevlilerini ve polisi harekete geçirdi. Babasının ve kardeşinin oy kullandığı sandığa gelen E.M. isimli şahıs listede isminin yazılı olmamasına rağmen oy kullanmak isteyince devreye polis girdi. Sandık görevlileri ile tartışan genç, olay yerine gelen polisler tarafından okuldan çıkarılarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.