Oy ve Ötesi gönüllüleri bu seçimlerde de Antalya'da görev yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Antalya'da sandıklara sahip çıkan gönüllüler,1 Kasım milletvekili genel seçiminde 4 bin gönüllüsüyle sandık başlarında olacak. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı'nın yanı sıra Alanya, Manavgat ve Kaş'ta sandıklara sahip çıkmayı hedefleyen Oy ve Ötesi, daha fazla gönüllüye ihtiyaç duyuyor.

Antalya'nın 19 ilçesinde 5 bin 400 civarı sandık bulunuyor. 1,5 milyon seçmeni bulunan Antalya'nın 8 ilçesinde sandık başlarında görev yapacaklarını belirten Oy ve Ötesi Antalya İl Koordinatörü ve Kepez İlçe Sorumlusu Saime Meçikoğlu, “Şuan Antalya'da 8 ilçede varız. Merkez ilçelerle birlikte Alanya, Manavgat ve Kaş. 4 bin sandık gönüllüsüne ihtiyacımız var. 4 bine ulaştığımızda Antalya'daki sandıkların yüzde 80'ine dokunabilme şansına ulaşıyoruz.” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde 2 bin 43 gönüllü ile Antalya'da sandıklara sahip çıktıklarını dile getiren Meçikoğlu, organizasyonlarını 2 sandığa bir gönüllü düşecek şekilde yaptıklarını ifade etti. Şu an için kayıtlı 2000 civarında gönüllüleri olduğunu belirten Saime Meçikoğlu, son hafta gelen gönüllüler ile 4 bin rakamını yakalayacaklarına inandıklarını ifade etti. Hala eksikleri olduğunu dile getiren Meçikoğlu, “Lütfen bize 'www.sandık.oyveotesi.org' adresinden kayıt olsunlar.” çağrısında bulundu.

DAHA FAZLA AVUKAT DESTEK VERMELİ

Oy ve Ötesi Antalya Avukat Bölge Sorumlusu Lider Tanrıkulu, avukat yapılanmasının müşahitler sandık başında hukuki destek için oluşturulduğunu anlatarak şu bilgiyi verdi: “Gerekli durumlarda bölgeye gidip sorun olan sandıkta tutanak tutmaktalar. Böylece seçim hukukuna uygun hareket etmeyen sandık görevlileri üzerinde baskı oluşturulması noktasında ciddi bir güç olarak avukatlar ortaya çıkmaktadır. 7 Haziran'da Antalya'da 90 avukat görev yaptı. Bu sayının 180'i geçmesi lazım. Şuan bir avukata 4-5 okul düşüyor. Bu sayısının bir avukata 2 okul gibi bir noktaya gelmesini istiyoruz. Böylelikle daha etkin müdahale edilebilecek, oy güvenliği sağlanabilecek.”

Oy ve Ötesi ilk kez 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde görev yapmıştı.