30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ile yola çıkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 ilde, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde ise 46 ilde seçim sürecini takip eden, toplam 106 bin gönüllünün desteğini alan Oy ve Ötesi, 1 Kasım Genel Seçimleri’nde de oyları sayacak.

Oy ve Ötesi gönüllüleri, Bursa için ihtiyaç duyulan 5 bin 500 sandık gözlemcisi sayısını tamamlamak için herkesi kayıt olmaya çağırıyor. Oy ve Ötesi, 20 Ekim Salı günü 20.00’de ve 25 Ekim Pazar günü 14.00’te Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde, 20 Ekim Salı günü 20.00’de İhtiyaç Akademi İnegöl’de, 21 Ekim Çarşamba günü 19.30’da Milton Gemlik’te, 22 Ekim Perşembe günü 20.30’da Mountania Otel Mudanya’da eğitim toplantıları düzenleyecek.

Oy ve Ötesi koordinasyon ekibi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ülkede demokrasi ve şeffaflıktan emin olmak isteyen her bireyin bilfiil bu değerlerin temsilcisi ve savunucusu olması gerekiyor. Bu oy verme ve sayım süreçlerine müşahitlik etmekten de geçiyor. Gönüllülerimiz sayesinde 7 Haziran akşamı kimse seçim sonuçlarından şüphe duymadı. Gönüllülerimiz sürecin her noktasının yasalara uygun ilerlediğinden emin olabildi. Uygulama hatalarından caydırma konusunda son derece etkili olduklarını ifade eden gönüllülerimizin yüzde 98'i yarattıkları farktan memnunlar."