Türkiye'de sandığa giden seçmenlerin oylarının doğru sayılması ve sonuçların doğru yansıtılması için çalışma yapan 'Oy ve Ötesi Derneği'nin Sözcüsü Sercan Çelebi, hedeflerinin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde 120 bin gönüllüye ulaşmak olduğunu söyledi.

'Oyunu Seven Saysın' sloganıyla toplantılar düzenlediklerini ifade eden Çelebi, “Genel seçimlerde Türkiye’de daha yaygın bir şekilde gönüllü gözlemciliğimizi hayata geçireceğiz. Böylece Türkiye’de, oyların yüzde 62’sine dokunacak şekilde toplam 45 il ve 162 ilçede oylarımıza sahip çıkmak için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Bu kapsamda, Antalya’da Konyaaltı Belediyesi’nde bir toplantı düzenlediklerini aktaran Çelebi, gönüllü olmak isteyenlere eğitimler vereceklerini belirtti. Konyaaltı Belediyesi Konferans Salonu’da düzenlenen toplantıda konuşan Çelebi, “Demokratik süreçlerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesinde ilk adım olan adil, güvenilir ve şeffaf seçimler için tarafsız, partiler üstü ve sivil seçim gözlemciliğinin önemine yürekten inanıyoruz.” dedi. Çelebi; seçimlerin şeffaf ve kanunlara uygun bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için gönüllü sandık gözlemci organizasyonlarının İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Ankara ve Antalya’yı kapsayacak şekilde büyüttüklerini söyledi.

Milletvekillerinin seçileceği 7 Haziran seçimlerinde ise sivil seçim gözlemciliğini Türkiye geneline yaymak istediklerini belirten Çelebi, “Hepimizin birinci elden tecrübe ettiği ve sandık başında yaratılacak farkların ne kadar belirleyici olduğunu unutmamalı, Türkiye’de dört bir yanında haklarına, sürece hakim ve tarafsız Oy ve Ötesi gönüllülerinin bulunmasını sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, sosyal medya üzerinden #hadihemsehrim başlığıyla kampanya yaptıklarını belirten Çelebi, toplumun her kesiminden bu kampanyaya destek almak istediklerini söyledi. Oy ve Ötesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Çelebi, daha sonra toplantıya katılanların sorularını cevapladı, gönüllü sandık gözlemcisi olacaklara kısa bir eğitim verdi.