Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'dan Antalya'ya gelen turistler, Manavgat Oymapınar'da doğa yürüyüşü ve bisiklet turlarına çıkıyor. Oymapınar'da her gün ortalama 150 İskandinav turist pedal çevirerek bölgenin doğal güzelliklerini yerinde görüyor.

Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Bisiklet ve Doğa Sporları organizasyon sorumluları Erkan Keskin ve Cevat Çetinkaya, bölgede, pedal çevirme ve doğa yürüyüşü turlarına İskandinav turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Oymapınar'da günlük 150 İskandinav'ın pedal çevirdiğini belirten Keskin, "İskandinav turistler tatil için geldikleri Antalya'da doğa ile iç içe kalmak için Oymapınar'da doğa sporları ve bisiklet turlarına çıkmayı seviyor. Turistler hem pedal çeviriyor hem de Oymapınar'ın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görüyor. Turlarımıza her geçen gün ilgi artıyor. Yoğun bir ilgi var. " diye konuştu.

Danimarkalı Marianne Sun, 15 yıldır bisiklet kullandığını, pedal çevirerek seyahat etmeyi sevdiğini söyledi. Oymapınar'da çam ağaçları altında pedal çevirerek takım halinde gezmenin heyecan verici olduğunu belirten Sun, doğa ile iç içe olmayı her zaman sevdiğini kaydetti.