Sakarya Fatih Koleji, 'Ana baba okulu 'semineri düzenledi. Seminerde konuşan uzman psikolog Dr. Fatih Kalkınç, oyundan sonra ders çalışan çocukların daha başarılı olduğunu söyledi.

Fatih Koleji Erenler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, çocuğun başarılı olmasında önemli faktörlerden birinin oyun olduğunu anlatan Kalkınç, anne babalara çocuklarla oyun oynamalarını tavsiye etti. Çocukların oyun oynayarak başarılı olabileceğini ve sağlıklı gelişimini tamamlayabileceğini ifade eden Kalkınç, "Çocuk oyun oynadıktan sonra ders çalışmalı. Çünkü oyun oynayarak, terleyerek vücuttaki toksinlerden kurtulunca rahatlar ve daha verimli bir çalışma gerçekleştirir. Ayrıca dersi derste dinlemek, tekrar etmek ve yazarak not almak da başarılı olmada çok etkili olur." dedi.

Konuşmasında televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının çocuklar üzerindeki zararlarından bahseden Dr. Fatih Kalkınç, çocukların ders çalışırken veya yatarken cep telefonu ortamından uzak tutulması gerektiğinin altını çizdi. Kalkınç, daha sonra sahneye davet ettiği birkaç veli üzerinde cep telefonunun negatif etkilerini uygulamalı bir şekilde izah etti. Anne babaların çocuk ders çalışırken her türlü elektronik eşyayı kapalı tutması, mümkünse kitap okumaları gerektiği üzerinde durdu.

Veliler tarafından ilgiyle takip edilen Ana-Baba Okulu semineri sonunda Sakarya Fatih Eğitim Kurumları adına Fen Lisesi Müdürü Mustafa Bar, Dr. Kalkınç’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.