Muğla’nın Fethiye ilçesinde hipertansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve sonrasında beyin ölümü gerçekleşen Özbekistan uyruklu Elmira İbragimova’nın(52) organları 4 kişiye umut oldu.

Geçtiğimiz şubat ayında çocuklarını ziyaret etmek için Özbekistan’dan Fethiye’ye gelen Elmira İbragimova, 7 Şubat’ta hipertansiyona bağlı beyin kanaması şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Özel hastanede ilk müdahalesi yapılan kadın daha sonra yoğun bakım ünitesine bağlandı. 4 gün süren tedaviye cevap vermeyen İbragimova’nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine harekete geçen Fethiye Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinasyon Merkezi, Özbek kadının ailesiyle bağlantıya geçti. Ailesi İbragimova’nın organlarının bağışlanmasına karar verdi.

İbragimova’nın organlarını almak için İzmir’den bir ekip bugün Fethiye’ye geldi. İbragimova’nın karaciğeri, 2 böbreği ve korneası İzmir’de organ bekleyen 4 ayrı hastaya nakledilmek üzere alındı.

Karaciğer’in İzmir Kent Hastanesi’nde, böbreklerin ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki 2 hastaya nakledileceği açıklanırken korneayaya ilişkin eşleştirme işleminin sürdüğü kaydedildi.

İbragimova’nın cenazesi Özbekistan’dan gelecek eşine teslim edilmek üzere morga alındı.