CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendilerini tehdit ettiğini öne sürerek, ”Savcıları, emniyeti, Başbakan'ı göreve davet ediyorum” dedi.

Özbolat, Gökçek'in, bazı medya kuruluşlarında yer alan ”LivCom ödülleri rüşvet karşılığı alındı” sözleriyle ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

”BM adına ödül verme yetkisi olmayan bir kuruluştan, Başkent için alınan çakma bir ödülün, dünyanın her yerinde haber değeri taşıdığını” belirten Özbolat, ”2012'de hiçbir ciddi kuruluşun 'Yaşanabilir Şehirler Endeksi'nde ilk 10'a giremeyen Ankara'ya, uluslararası hiçbir ağırlığı olmayan bir kuruluşun elinden 'En Yaşanabilir Kent Ödülü' alan Gökçek, bu ayıbın adıdır” dedi.

Gökçek'in, kendisine rakip olacaklara tehdit ve şantajda bulunduğunu iddia eden Özbolat, şu ifadeleri kullandı: ”Gökçek, CHP Genel Başkanı, yöneticileri ve şahsımı tezgah kurmakla itham etmekte , hakaret etmekte ve 'mercek altına aldığını' söyleyerek açıkça tehdit etmektedir.

Ben siyasi yaşamım boyunca birçok kez gözaltına alındım. Ama hepsi siyasal nedenlerle. Kamuda ihale verecek bir görevde bulunmadım, kamudan ihale almadım. Ama ben önüne gelene saldıran tehdidi, şantajı bir usul olarak kabul eden Belediye Başkanı'na buradan sesleniyorum; Korkutacağın adamlardan biri Durdu Özbolat değildir. Ayağını denk al. Ben hiçbir baskıya, tehdide, şantaja boyun eğecek adam değilim. Siyasal olarak da ticari olarak da hiç kimseye verilmeyecek bir hesabım yok. Beni hiç kimse tehdit edemez.” Özbolat, ”görevi belediye başkanlığı olan birisinin önüne geleni mafya babası gibi tehdit etme hakkı bulunmadığını” belirterek, ”Bir hukuk devletinde bir belediye başkanı, milletvekilini tehdit edemez. Sayın savcıları, emniyeti, MİT'i, sayın Başbakan'ı ve hükümeti göreve davet ediyorum” dedi.