Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti’nin her şeyi güllük gülistanlık göstererek vatandaşı kandırdığını söyledi. Özdağ, ”Türkiye hem iç hem de dış siyasette son derece sıkıntılı günler geçiriyor.” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Özdağ, ayakkabı üreticileri ve işçileri gezerek sorunları dinledi. AK Parti’nin iktidarını sürdürebilmek adına verdiği tavizlerle ülkenin bölünme noktasına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Özdağ, ”Türkiye şu anda bölünmeye doğru gidiyor. AK Parti, kendi iktidarını sürdürebilmek için bir çok konuda taviz veriyor. Şimdi birlik, beraberlik olma ve ülkemize sahip çıkma zamanıdır. Bunun için de Türkiye’de MHP iktidarına ihtiyaç var. Sizler bize 7 Haziran’da destek verir ve göreve getirirseniz, Türkiye çok daha güzel, herkesin kardeşçe yaşayabildiği bir ülke olacaktır.” diye konuştu.

'EKONOMİK KRİZ KAMUOYUNDAN GİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR'

Türkiye'de hem iç, hem de dış siyasette olduğu gibi ekonomide de ciddi bir kriz olduğunu kaydeden Özdağ, “AKP, her şeyi güllük gülistanlık göstererek vatandaşı kandırıyor. Türkiye hem iç, hem de dış siyasette son derece sıkıntılı günler geçiriyor. Ortadoğu alev alev yanarken, AKP hükümeti bu yangının üzerine benzin dökmekten başka bir şey yapmıyor. Bunun yanı sıra ekonomide de ciddi anlamda bir kriz var ve bu kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. Esnafın durumu ortada, işçinin durumu ortada, vatandaşın durumu ortada. Her gittiğimiz yerde dert yanıyorlar. 7 Haziran’da MHP sandıktan güçlü bir şekilde çıkacak ve Türkiye hem içeride, hem dışarıda huzura kavuşacak.” şeklinde konuştu.

AYAKKABI ÜRETİCİLERİ DERT YANDI

Gaziantepli ayakkabı üreticileri, Suriyelilerin kente gelmesi ve ayakkabı sektöründe faaliyet göstermeleri ile birlikte sektörün büyük darbe aldığını, yerli ayakkabı üreticilerinin vergi. SGK ve diğer vergi yükü altında ezildiklerini ifade etti. Aynı işi yapan Suriyelilerin hem sigortasız ve hem de çok daha ucuza işçi çalıştırıp, hiçbir vergi ödemediklerini söyleyen üreticiler, bu şartlar altında yerli üreticilerin rekabet gücünün ortadan kalktığını, artık bu işe bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.