Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, emniyet kaynakları tarafından Türkiye'ye giriş yaptığı bildirilen ve canlı bomba oldukları düşünülen IŞİD'li terörist sayısının 4 değil, 12 olduğunu öne sürdü. Bunların büyük bir bölümünün Türkiye Cumhuriyeti'ne ait sahte nüfus cüzdanı taşıdığını belirten Özdağ, “Türkiye'ye kısa aralıklarla 4 ve 8 kişilik iki grup halinde Suriye sınırından sızmışlardır.” dedi.

Partisi tarafından Gaziantep'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Ümit Özdağ, Türkiye'ye sızdığı bildirilen IŞİD'li teröristlere ilişkin önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Özdağ, “Bugün emniyet kaynakları Türkiye'ye 1'i yabancı uyruklu bayan, 3'ü Türk uyruklu erkek olmak üzere 4 IŞİD'li teröristin sızdığını bildirmiştir. Alınan teröristlerin uçak ve gemi kaçırma amacıyla sızdıkları yine basına yapılan açıklamalarda ileri sürülmüştür. Uçak ve gemi kaçırma gibi sofistike eylemler kapsamlı bir altyapı çalışmasını gerektirir. IŞİD'in Türkiye'deki AKP hükümetinin hoşgörüsü sayesinde dar bir toplumsa ve finansal altyapı oluşturduğunu bilmekle birlikte, uçak ve gemi kaçıracak kadar güçlü bir altyapısının olduğunu düşünmüyorum. IŞİD'in eylem pratiğinde de bu tür eylemlere çok sık ve ciddi şekilde rastlanmamaktadır." açıklamasını yaptı.

"IŞİD'Lİ TERÖRİSTLER GAZİANTEP ÜZERİNDEN SIZDILAR"

Türkiye'ye giren canlı bomba sayısıyla ilgili bilgi veren Özdağ, "Türkiye'ye sızan IŞİD'li sayısı 4 değil, 12'dir. Bunların büyük bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahiptir ancak sahtedir. Türkiye'ye kısa aralıklarla 4 ve 8 kişilik iki grup halinde Suriye sınırından sızılmışlardır. Gaziantep üzerinden Türkiye'ye yayıldıkları tahmin edilmektedir. Ne kadarının halen Gaziantep'te olduğu ya da olmadığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.