Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'ye giriş yapan 12 IŞİD terör örgütü mensubu dışında 1 kişinin de 9 Ekim tarihinden bu yana eylem için beklediğini öne sürdü. 24 Ekim tarihinde IŞİD'li teröristlerden Savaş Yıldız'a benzeyen bir kişinin MHP milletvekili adayı Ejder Demir'in seçim bürosunun yakınlarında görüldüğünü kaydeden Özdağ, “Bu şahsın polis tarafından bir an önce bulunması ve Savaş Yıldız olup olmadığının, IŞİD'li bir terörist olup olmadığının belirlenmesi Gaziantep'in rahatlamasını sağlayacaktır.” dedi.

Ümit Özdağ, Gaziantep'te partisi tarafından düzenlenen basın toplantısında emniyet kaynakları tarafından Türkiye'ye sızdığı belirlenen ve canlı bomba oldukları öne sürülen IŞİD'li teröristler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara katliamı ile ilgili güvenlik zafiyeti vurgusu yapan Özdağ, “Ankara'da orta ölçekli bir miting için 4 bin 500 polis görevlendirilirken, neden katliamın olduğu gün bin 500 polis görevlendirildi? Bu konuda eğer Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün elinde başka bilgi varsa onu da duymak isteriz. Barış mitingi adı verilen mitingin toplanma bölgesinde bile 14 bin kişinin bir araya geldiği göz önünde tutulur ise görevlendirilen polis sayısının çok az olduğu ortaya çıkacaktır. Bu durumun Ankara'da polis müdürleri arasında sert tartışmalara yol açtığı söylenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye sızdıkları iddia edilen IŞİD'li terörist sayısının 4 değil 12 olduğunu vurgulayan Özdağ, “Bunların büyük bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahiptir ancak sahtedir. Türkiye'ye kısa aralıklarla 4 ve 8 kişilik iki grup halinde Suriye sınırından sızmışlardır. Gaziantep üzerinden Türkiye'ye yayıldıkları tahmin edilmektedir. Ne kadarının halen Gaziantep'te olduğu ya da olmadığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

“8 IŞİD'Lİ EYLEMCİDEN OLUŞAN İKİNCİ DALGANIN NEREDE OLDUĞUNA KONUSUNDA HİÇBİR EMARE YOK”

Özdağ, şunları söyledi: “İlk 4 kişilik grubun Türkiye'nin ne kadar derinliğine duhül ettiğini bilmemekle birlikte, polisin karayolları başta olmak üzere muhtemel her yolu ağır denetim altına aldığı görülmektedir. Öte yandan evvelsi gün gece ya da dün sabaha karşı Türkiye'ye giren 8 eylemciden oluşan ikinci dalganın nerede olduğu konusunda hiçbir emare yok. IŞİD'li teröristlerin Türkiye'ye giriş amacının uçak ya da gemi kaçırmak olduğunu düşünmüyorum. IŞİD'li teröristler eğer gerçekleştirebilirler ise Ankara'da yapmış oldukları türden kitlesel katliamlar amacıyla Türkiye'ye girmişlerdir.”

“IŞİD'Lİ TERÖRİST SAVAŞ YILDIZ OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN KİŞİ GAZİANTEP'TE GÖRÜLDÜ”

Türkiye-Suriye sınırında büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Özdağ, bir IŞİD'li teröristin de Gaziantep'te bulunduğuna dair güçlü delillerin bulunduğunun altını çizerek şu bilgiler verdi: “Türkiye'ye giren 12 IŞİD mensubu dışında, bizdeki bilgilere göre 1 IŞİD'li terörist 9 Ekim 2015'ten bu yana eylem için beklemektedir. Bu bilgi güvenlik güçleriyle paylaşılmıştır. Güvenlik güçlerinde de olduğunu düşünüyoruz. Bu bilginin doğru olduğunu gösteren gelişmeler de olmuştur. 24 Ekim 2015 günü saat 09.30 sularında, 1.70 boyunda, esmer, zayıf görünümlü IŞİD'li teröristlerden Savaş Yıldız'a benzediğini polis kaynaklarından öğrendiğimiz bir kişinin, MHP milletvekili adayı Ejder Demir'in Fevzi Çakmak Bulvarı'ndaki seçim bürosunun yakınlarında görülmüştür. Olay yerine gelen polisin görgü tanığına gösterdiği fotoğraftan, tanık, şüpheli IŞİD mensubunu tanımıştır. Daha sonra aynı şahsın Düztepe ve Osmangazi'de görüldüğü polis kaynaklarından bize ulaşan bilgiler arasında. Ancak ne yazık ki buralarda da yakalanamamıştır. Bu şahsın polis tarafından bir an önce bulunması ve Savaş Yıldız olup olmadığının, IŞİD'li bir terörist olup olmadığının belirlenmesi Gaziantep'in rahatlamasını sağlayacaktır.”