Özdemir, "Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki artık ki olabilir yaşanabilir. Bu Türkiye'de hukukun olmadığını 17 Aralık rüşvet operasyonunun tam da yıldönümünde toplumun gözünden bunu düşürmek adına devlet aracılığıyla basının üzerine bir komplo kurulması demektir." dedi. 

    Milletvekili Özdemir, konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmesinde gündeme konuyu kendisinin taşıdığını ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sorduğunu belirtti. Özdemir şöyle devam etti: "Sayın Bülent Arınç'a sordum; ”˜Çok ciddi şekilde sosyal medyada bu iddialar dolaşıyor. Daha önce iddiaların çoğu da doğru çıkan Fuat Avni tarafından ortaya atılan bir iddia. Gazeteciler tedirgin. Başta onların cemaat grubu dedikleri ama merkez medyada dahil olmak üzere tutuklanacak gazetecilerin adları veriliyor. Operasyona katılacak polislerin isimleri bile veriliyor. Bu vahim iddia doğrumu mudur? dedim. Bülent Arınç'ta ne tamamen yalanlayabildi. Ne de tamamen doğrulayabildi. Ama bu iddia doğruysa vahim olacağını söyledi. Belki bizim bu soruyu operasyondan önce gündeme getirmiş olmamızdan dolayı bu planlanan operasyon geciktirilmiş olabilir. Ama gerçekten böyle bir şey yaşanırsa; öyle bir ülkede yaşıyoruz ki artık ki olabilir yaşanabilir. Bu Türkiye'de hukukun olmadığını 17 Aralık rüşvet operasyonunun tam da yıldönümünde toplumun gözünden bunu düşürmek adına devlet aracıyla basının üzerine bir komplo kurulması demektir." 

    "VEKİLLERİN ZAMMA İHTİYACI YOK"

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde, 'Milletvekillerinin maaşlarının yetmediğini ve villa yapılması gerektiği' yönündeki ifadesi herkesi şaşkına çevirirken CHP Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Bülent Arınç'ın gündemi değiştirmek için vekillere zam konusunu açtığını söyledi. 

    Özdemir, "Milletvekillerinin şuan zamma ihtiyacı yok. Bir kısım iktidar vekillerin iş takibi yaptığı servet oluşturduklarını biliyoruz. Bence üzerine gidilmesi gereken konu bu. Kamuoyunda milletvekillerini maaşları tartışılsın diye bir hedef şaşırtmaktan başka bir şey değil." dedi.