Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, 28 Şubat davasında tanık olarak ifade verdi. Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) yaptığı brifinge katıldığını belirten Özden, darbe ile ilgili bir şey duymadığını ileri sürdü.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 77. duruşması sona erdi. 77. duruşmada Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden tanık sıfatı ile ifade verdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Çetin Doğan ve Çevik Bir başta olmak üzere çok sayıda sanık katıldı. Tanık sıfatı olarak kendine çağrı kağıdı çıkarılan dönemin başbakan yardımcısı Tansu Çiller 5 günlük sağlık raporu sunarak duruşmaya katılmadı. Duruşmada 28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası 13 Mart 1997’de yapılan Bakanlar Kurulu tutanakları okundu.

Duruşmaya verilen aradan sonra eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden tanık olarak ifade verdi. Batı Çalışma Grubu’nun yaptığı brifinge katıldığını belirten Özden, darbe ile ilgili bir şey duymadığını ileri sürdü. Kendilerine baskı yapılmasının söz konusunun olmadığını kaydeden Özden, "Çocuk değiliz ki bir dayatma olsun. Sadece filmler gösterildi. Onu izlemekte beis görmedik. Bilgi edinmekte bir sakınca olmadığı için gittik. Davet eden Genelkurmay Başkanlığı, karakol komutanlığı değil." dedi. Duruşmaya yarın devam edilecek.