Baybrut Özel Aba Ortaokulu ilk mezunlarını verdi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa öğrenci velileri ve misafirler katıldı.

Okul müdürü Bekir Saliç törende yaptığı konuşmada, "Değerli veliler, sevgili öğrenciler, bizler Özel Aba Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri olarak öğrencilerimizin bir bütün olarak yetişmeleri hususunda gerekenleri, şartların elverdiği ölçüde eksiksiz olarak yerine getirmeye çalıştık. Çünkü tüm kadromuzla birlikte geride kalan boşlukların telafisinin zor olduğunun bilincindeydik. Eğitim kadromuz bayanıyla erkeğiyle, öğrencilerimize daha fazla nasıl yararlı olabiliriz? Onları en iyi şekilde geleceğe nasıl hazırlarız sorularına cevap bulmaya çalıştılar. Eğitim kadromuz, yapılan çalışmaların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğinin bilincinde olarak bunları yaptılar. Çünkü bir milletin yükselip alçalması, o millet içindeki genç kuşakların alacakları ruh ve şuura, görecekleri talim ve terbiyeye bağlıdır. Gençleri iyi yetiştirilmiş milletler, her zaman terakki etmeye namzet olmalarına karşılık, onları ihmal etmiş milletlerin tedennileri ise kaçınılmazdır. Okullarda en az diğer dersler kadar terbiye ve milli kültür üzerinde de durulmalıdır ki vatanı cennetlere çevirecek sağlam ruh ve sağlam karakterli nesiller yetişebilsin. Öğretim başka, eğitim başkadır. İnsanların çoğu iyi bir öğreticidir ama iyi bir eğitici değildir. En lüzumlu olduğu halde en az üzerinde durulan dersler, milli kültür ve milli terbiye dersleridir." dedi.

Öğrenci velileri adına konuşma yapan Dr Münire Zipak Bakırcı, "Sizler bu okulun ilk mezunlarısınız. Sanıyorum okulunuz bunun heyecanını ayrıca yaşıyordur. Benim gibi bu ilk mezuniyet heyecanını yaşayan veli arkadaşlarım da vardır. Çalıştınız, gayret ettiniz, başardınız, bu mutluluğu ve gururu bize yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bir milletin geleceği hakkında kehanette bulunmak isteyenler o milletin gençlerine baksınlar. Bizler anne-baba olarak milletimize olan sorumluluğumuzun sizi emin ellere teslim etmek olduğunu biliyorduk. Ve yine biliyorduk ki iyi bir okul, fertte fazilet duygularını inkişaf ettiren, öğrencilerine ruh yüceliği kazandıran melekler otağıdır. Yaklaşık dokuz aylık zorlu bir süreçte sizin başarıya ulaşabilmeniz için gayret gösteren her biriniz için elindeki cevheri bir kuyumcu hassasiyetinde işleyen öğretmenlerinize çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Program, okul birincisi Sevgi Nur Mertoğlu’nun mezuniyet kütüğüne dönem birincisi armasını çakması, bayrak devir teslimi, mezuniyet pastasını kesilmesi ve mezun öğrencilere verilen plaket ile sona erdi.