Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Türkiye’de eğitim gönüllüleri olarak bilinen ve eğitime büyük katkı sağlayan özel kurumlara siyasi husumetle baskı yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek Yozgat’ın güzide eğitim kurumunu rencide etmek için yapılan soruşturmanın da doğru olmadığını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin o ülkenin eğitimli insanlarının kalitesiyle ölçülebildiğini vurguladı. Şenliler, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinden beri eğitimde ülkenin geldiği nokta bellidir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin tayini eğitimli insanların kalitesiyle ölçülür. Ülkemizde uzun zamandır eğitim gönüllüsü olarak faaliyet gösteren ve katıldıkları pek çok uluslararası bilim olimpiyatlarında üstün başarı gösteren bu kurumlara gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok eğitim kurumunda başarıya imza atmış, pek çok öğretim elemanı yetiştiren ve ülkemiz insan potansiyelinin eğitimine ciddi katkılarda bulunan eğitim kurumlarına karşı ön yargılı davranarak yargısız bir infaz diyebileceğimiz bir uygulamayla bu kurumları yıldırmak ve siyasi husumetlerini bu kurumları etkisiz hale getirerek tatmin etmeye çalışan anlayışı doğru bulmuyoruz." dedi.

Eğitimde kendini ispat etmiş Yozgat’ın özel okuluna yapılan baskı ve yıldırma uygulamalarını çok yanlış bulduklarını söyleyen Şenliler, "Sudan bahanelerle eğitimde kendisi ispat etmiş olan Yozgat’ımızın güzide eğitim kurumunu rencide etmek ve hakkında asılsız iddialarla soruşturma açmak doğru değildir. Biz Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye genelinde devletin eğitim alanında yaratmış olduğu boşluğu kaliteli eğitimle dolduran bütün kurum ve kuruluşların pozitif ayrımcılığa tabi tutularak korunması ve kollanması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.