Yozgat Özel Ergin Koleji ‘Benim İlk Eşyalarım’ (My First Things) projesi düzenledi. Öğrencilerin; bebeklik ve çocukluklarında kullandıkları patik, mendil, yelek, hırka gibi eşyaları bu proje ile tanıtarak İngilizce'yi daha iyi öğrenmeleri amaçlanıyor.

İngilizce Öğretmeni Mehmet Akif Koçak, 'My First Things' projesiyle amaçlarının, öğrencilerin almış olduğu dersin yanı sıra İngilizce dilinin zihinlerde kalıcılığının sağlanması olduğunu söyledi. Koçak, "Öğrencilerimize verdiğimiz pratik derslerin yanı sıra İngilizce olarak kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri açısından birinci dönem İngilizce bilgi yarışması, İngilizce geceleri ve bir çok faaliyetle bulunduk. Bugün de yine bu çalışmalarımıza ek olarak ikinci dönemin başlamasıyla birlikte faaliyetlerimize devam ediyoruz. Öğrencilerimizin bebekliğinde ve çocukluğunda kullandıkları, ellerinde olan eşyaları birbirlerine İngilizce olarak tanıtımını yaparak, öğrenmiş oldukları bilgileri de pratiğe dökmüş ve zihinlerde kalıcı olması için pekiştirmiş oluyor." dedi.

Kolej Müdürü Oğuz Köker de her zaman yeni ve farklı projeleri hayata geçirerek, öğrencilerin başarılı olmalarının sağlandığını ifade etti. Köker, "Okulumuzda sosyal ve kültürel etkinlikliklerin yanı sıra eğitimde uygulamalı olarak hazırlanan projelerle öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmaları hedeflenmiştir. İngilizce bugün bir dünya dili olarak büyük bir öneme sahiptir. Bu kapsamda 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminde çeşitli İngilizce faaliyetlerimiz oldu, bunlardan birkaçı her ilkokulda dördüncü sınıflara, orta okulda ise 5, 6, 7 ve 8. sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenledik, İngilizce geceleri yaptık. Yine öğrencilerimiz İngilizce olarak kendilerini ifade etmeleri açısından birbirleriyle sürekli olarak pratik yaptık." diye konuştu.

Köker, öğrencilere yönelik yaz tatilinde Amerika, İngiltere ya da başka ülkelere geziler düzenleyerek, öğrencilerin bilgilerinin kalıcı olmasının hedeflendiğini ifade etti.