AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın karşısında bulunan otobüs durağına Suriyeli bir ailenin bıraktığı kırmızı renkli çanta polisi alarma geçirdi. Olay yerine özel harekat polisleri de çağırıldı. Geniş güvenlik önleminin alındığı olayda çantanın sahiplerinin olay yerine gelmesiyle gerçek ortaya çıktı.

Olay saat 10.00 sıralarında AK Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı binasının karşısında yaşandı. Otobüs durağında görülen kırmızı renkli çanta, parti binasını koruyan güvenlik görevlileri tarafından polise bildirildi. Olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi geldi. Özel harekat polisleri de olay yerine geldi. Zırhlı araçlarla olay yerine gelen özel harekatçılar olası bir saldırıya karşılık silahları ile hazır bekledi. Polis ekipleri de bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Durakta bulunan kırmızı renkli çantaya hiç kimse yaklaştırılmadı. Bomba imha uzmanı da olay yerine çağrıldı. Polis güvenlik şeridi çektiği sırada Suriyeli oldukları öğrenilen bir erkek ve bir kadın çocuklarıyla birlikte olay yerine geldi. Polislere çantanın kendilerine ait olduklarını anlatmaya çalışan Suriyeli vatandaşlar üzerleri arandıktan sonra çantanın yanına götürüldü. Çantanın içindeki eşyaları inceleyen polis, sahiplerine çantayı teslim etti. Suriyeli aile de olay yerinden ayrıldı.

Patlayıcı olmaması çevredekileri rahatlattı. Polis güvenlik şeridini kaldırdı ve parti binasının önünde hayat normale döndü. Olayı gören bir vatandaş, ise çantayı Suriyeli ailenin bıraktığını gördüğünü anlattı.