Hasta Hakları Aktivistleri Kayseri Temsilcisi Mahmut Şahin, 26 Ekim Hasta Hakları Günü olduğunu belirterek, vatandaşlar adına sağlık hizmeti alımıyla ilgili talepler sıraladı. Şahin, tomografi ve benzeri işlemler için tanıdık bulunca değil herkese kısa süre verilmesi, özel hastanelere mecbur bırakılmamasını istediklerini açıkladı.

Hasta Hakları Aktivistleri, Hasta Hakları Günü nedeniyle hastaların haklarını bilmelerine adına bir alışveriş merkezinde program düzenledi. Hasta Hakları Aktivistleri Kayseri İl Temsilcisi Mahmut Şahin ile hasta hakları aktivistleri bir basın açıklamasında bulundu. Aynı zamanda Tüketiciler Birliği Genel Başkanı olan Mahmut Şahin, hasta haklarının insan haklarının sağlık alanına yansıması olduğunu söyledi.

Hasta Hakları Aktivistleri olarak hak arayan herkesin yanında olduklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: “Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı olan herkesin hak ihlalini; hukuki, felsefi, sosyolojik ve her türlü meşru aracı kullanmak suretiyle çözmeye çalışacağız. Bu vesile ile Hasta Hakları Aktivistleri olarak, insanlarımız adına bazı taleplerimiz olacak. Bunlar, hastanelerde kovboy gibi davranmayan güvenlikçi istiyoruz. Sadece fotoğraflarda değil gerçekte de güler yüzle hemşireler istiyoruz. Eczaneye giden hastanın ne kadar ödeme yapacağını bilmesini istiyoruz. Tomografi ve benzeri işlemler için tanıdık bulunca değil, herkese kısa süre verilmesini istiyoruz. Özel hastanelere mecbur bırakılmamasını istiyoruz. Hastane otoparklarının ücretsiz olmasını istiyoruz. Özellikle yoğun bakım önünde, hasta yakınlarının oturacağı sandalyeler istiyoruz. Hasta haklarının yönetmelikle değil kanunla yürütülmesini istiyoruz.’’