Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı Özel İlkbahar İlköğretim Okulu, 2015-2016 eğitim öğretim yılını anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin oryantasyon eğitimi ile başlattı.

Bursa’da eğitim alanında fark oluşturan okulların başında gelen Özel İlkbahar İlköğretim okulu, okullar 28 Eylül’de başlayacak olmasına rağmen anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin oryantasyon eğitimini bu günden itibaren başlattı. Okula alışma ve oryantasyon eğitimi kapsamında düzenlenen illizyon gösterisi ve diğer eğlenceler çocukları oldukça eğlendirdi. Anneleri ile birlikte etkinlikleri ilgiyle izleyen anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri, özellikle illizyonistle yaptıkları gösterilerle unutamayacakları bir gün geçirdi. Yer yer illizyonuste eşlik eden bazı anaokulu çocukları, hem eğlendi, hem şaşırdı. Öğrenciler özellikle illizyonist tarafından yapılan güvercinli gösteriyi büyük beğeni ile izledi.

ORYANTASYON EĞİTİMİNİ ÖNCEDEN BAŞLATTIK

Bursa Özel İlkbahar İlköğretim Okul Müdürü Ramazan Ertuğrul, 2015-2016 eğitim öğretim yılını hayırlı olması temennisinde bulunurken, anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin oryantasyon eğitimi kapsamında okulu başlattıklarını söyledi. Ramazan Ertuğrul, Özel ilkbahar ilköğretim okulu olarak bu günden itibaren öğrencilerimizle beraber olacaklarını belirterek, “Anaokulu, birinci sınıfa başlayan öğrencilerimiz bu gün bizimle beraberler. Daha önce velilerle görüşmeler yapılarak öğrencilerle alakalı ve eğitimle ilgili bilgiler alınıp verildi. Bu gün de öğrencilerimiz önce konferans salonunda eğleniyor. Daha sonra bahçeye çıkarak orada eğlenecekler. Onları bir an önce okulumuza ve eğitime adapte edebilmek için oryante edebilmek için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızla birlikte onları okulumuza adapte edebilmeyi ve okulumuzu sevmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bu gün illizyonist var, balon şov var. Bahçede ise şişme kaydıraklar ve oyuncaklar var. Velilerimizde konferans salonunda birinci sınıf çocuğunun özellikleri ile alakalı bir çalışmamız var.” dedi.

Bu yıl okulların açılış tarihinin 28 Eylül’e alındığın hatırlatan Ramazan Ertuğrul, kendilerinin ise 7’sinden başlamak üzere bu günden itibaren programlarını başlattıklarını söyledi.

17 Ağustos’tan itibaren yaz okul kapsamında okulun faaliyette olduğunu hatırlatan Ramazan Ertuğrul, bu günden itibaren ise daha sıkı bir şekilde oryantasyon eğitiminin devam edeceğini sözlerin ekledi.