Kilis’te bazı yerel gazetelerde ‘Özel Mehmet Döğme İlköğretim Okulu’na kapatma’ şeklinde haberler çıkarılmasının maksatlı olduğu belirtildi. Özel Mehmet Döğme Okulu yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "haberlerin gerçeği yansıtmadığı, okulun ruhsatının ve yolun 12 metreye düşürülmesinin Kilis Belediyesi Meclis kararı ile yapıldığı belirtilerek, kayıtlar öncesinde algı operasyonu oluşturulmak istendiği"ne dikkat çekildi.

Kilis’te bazı yerel gazetelerde ‘15 metre yolun 12 metreye düşürülerek yoldan dahi çalındığı’ şeklinde çıkan haberlere, okul yönetimi belgelerle cevap vererek, haberin gerçeği yansıtmadığına vurgu yaptı. Yolun 12 metreye düşürülmesinin meclis kararıyla yapıldığını belirten okul yönetimi, "Okulumuz Yönetim Kurulu 03.07.2012 tarihinde Kilis Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaat ederek imar tadilatı istemiştir. Kilis Belediyesi Meclisi bu müracaatımızı değerlendirmiş ve 01.10.2012 tarih ve 260 Nolu meclis kararıyla sözü edilen yolun 12 metre olması gerektiğine karar vermiştir. Biz de bu meclis kararına istinaden bahçe duvarımızı şimdiki bulunduğu yerden çektik. Duvarımızın mevcut yeri Kilis Belediyesi Meclis kararına tamamen uygundur." bilgisini verdi.

Haberde ‘20 yıl boyunca iskânsız, yapı denetimsiz olarak çalışmalarına devam eden okul’ şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklayan okul idarecileri, şu açıklamalarda bulundu: "Okulumuz 30.12.1991 tarihli Kilis Belediyesi tarafından verilen ruhsata sahiptir. Ayrıca 2012'de çıkan 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre 2004'ten önce yapılan yapılara çalışma ruhsatı almak için iskân zorunluluğu yoktur. Bu zorunluluk 2004’ten sonra yapılan yapılar için oldu. Kurumumuz 24.03.2014 tarihli teknik raporla 27.03.2014 tarihinde Kilis Belediyesine 3194 sayılı Kanunun kendisine verdiği hakkı kullanmak ve iskân almak için müracaat etmiştir. Fakat bir yıl geçmesine rağmen bir işlem yapılmamıştır. Ayrıca okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının 10.10.2013 tarih ve 9518074 / 405.01 / 2949045 sayılı kararı ile ilkokul ve ortaokul için ayrı ayrı kurum açma, öğretime başlama ve çalışma ruhsatı almıştır."

Yapılan haberlerde kendilerinden görüş alınmadığına dikkat çeken okul yönetimi, ayrıca Kilis’te birçok binanın iskanının bulunmadığını hatırlattı. Okul yönetimi, "Bu binaların çoğunluğunun 2004 sonrası yapılmış yapılar olduğunun bilinmesine rağmen neden onların hiçbirine yönelik bir faaliyet yapılmıyor da 2004'ten önce yapılmış durumu mevzuata uygun ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinleri almış olan okulumuz hedef yapılıyor. Bu tamamen siyasi bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. Bu haberlerden ve girişimlerden dolayı okulumuz herhangi bir kayıt kaybına uğrarsa haberi yaptıranlar hakkında tazminat davası açacağımızı kamuoyuna bildiririz." açıklamalarına yer verdi.