Özel Munzur Fen Lisesi öğrencisi Emre Çelik, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda Tunceli birincisi oldu. Okul TÜBİTAK yarışmalarında da aldıkları ödülle de Tunceli'nin gururu oldu.

Tüm puan türlerinde Tunceli'deki en yüksek sıralamaya ve puana sahip olan öğrencinin başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen Okul Müdürü Halit But, ’Bu yıl üçüncü mezunlarını verecek olan Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi, 3 yıldır Tunceli'nin en başarılı okulu olmanın yanında kazandığı başarılar ile Türkiye'de üniversite sınavlarında 65''inci il olan Tunceli'yi ilk 10 il arasına girmesine büyük katkı sunmuştur.’’ dedi.

Bu başarıların tesadüf olmadığını ve öğrencilerin son 2 yıldır üniversite sınavlarına planlı ve yoğun bir tempoyla hazırlandıklarını söyleyen But, “Diğer öğrencilerimiz arasında da Tunceli 2'ncisi ve 3'üncüsü olan öğrencilerimiz olduğu gibi Türkiye'de ilk 20 binde de 5 öğrencimiz var’’ diye konuştu.

Ayrıca bu yıl 46'ncısı yapılan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda da bölge 3'üncüsü olan Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeler ile göz doldurdu. Toplamda bölge çapında 603 projeden 100 projenin seçildiği yarışmada Tunceli Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 3 proje bölge etabında sergilendi ve bölge 3'üncüsü oldu. Seralarda volkanik taşlar yardımıyla doğal ısınma ve doğal soğutmanın sağlandığının anlatıldığı proje büyük beğeni topladı. Ödül töreninde öğrencilere çeşitli ödüller verildi.