Balıkesir'de yayın yapan özel bir radyo, hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hakkında Twitter'da yaptığı yorumlar yüzünden, sanatçı Nihat Doğan'ın şarkılarını çalmama kararı aldı. Topluma örnek olması gereken sanatçıların, tüm Türkiye'yi yasa boğan bir cinayeti meşru gösterme çabalarının kabul edilemez olduğunu belirten Kent Radyo sahibi Murat Tozan, kararı dinleyicilerine duyurdu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesine toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Balıkesir'de yayın yapan Kent Radyo'nun sahibi Murat Tozan da cinayetin ardından sanatçı Nihat Doğan'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı bir yoruma tepki gösterdi. Bunun üzerine radyo olarak sanatçıyı kara listeye aldıklarını belirten Tozan, dinleyenlerden de bu sanatçının şarkılarının istek olarak istenmemesini istedi.

Yayın odasından, dinleyenlere aldıkları kararı duyuran Tozan, "Geçtiğimiz günlerde Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan kardeşimiz hunharca katledildi. Bu cinayet bütün ülkeyi olduğu gibi bizi de derinden yaraladı. Bu olayın ardından bir sanatçının sosyal medyada olayı meşrulaştırır gibi bir paylaşımda bulunması bizi çok üzdü. Sanatçılar topluma örnek olması gereken insanlardır. Bunun üzerine biz de Balıkesir'de yayın yapan yerel Kent Radyo olarak, bugünden itibaren Nihat Doğan isimli bu sanatçının şarkılarını kara listeye aldık. Bugün itibarıyla Nihat Doğan şarkıları çalınmayacak. Bu noktada dinleyicilerimizden hoşgörü bekliyoruz." dedi.

Sanatçı Nihat Doğan'ın, sanatçılığın ötesinde medyatik bir insan olduğuna dikkat çeken Murat Tozan, "Bu insanların bu tür olaylar sonucunda toplumu birleştirici ve bütünleştirici açıklamalar yapması lazım. Sosyal medyada yaptığı paylaşım kamuoyunu kışkırtır nitelikte. Bu olayı meşrulaştırır nitelikte. Gönül isterdi ki medyatik bir sanatçının bu konuda olumlu bir açıklama yapmasıydı. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Ülkeyi etkilediği gibi bizi de derinden yaraladı. Bizim de kız çocuklarımız var." ifadelerini kullandı.