Kutsal topraklarda hac görevini yerine getirmek için yıllardır sıra gelmesini bekleyen ilk hac kafilesi, özel şirketlerle Medine'ye gitmeye başladı. Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen bu yılın ilk hacı adayları, yıllardır kendilerine sıra gelmesini beklediklerini söyledi.

Bu yılın ilk hacı adayları özel tur şirketleri ile Medine'ye gitmeye başladı. Yıllardır bekledikleri hasrete kavuşabilmek için hacı adayları tur şirketlerine 7 bin 200 dolar yol parası verdiklerini söyledi. Allah için devletimize, milletimize ve herkese dua edeceğini belirten hacı adaylarından Abdullah Akyüz, "Bütün şehit ailelerine Allah'tan rahmet diliyorum. Allah sabır versin. Bu şeyleri büyüklerime söylüyorum ki bu şeyleri bıraksınlar diye. Yazık. olmasın." diye konuştu.

Dün yola döşenen mayının patlaması ve uzun namlulu silahlarla 8 askerimizin şehit edildiği Siirt'den 76 yaşındaki Saliha Timurtaş da kutsal topraklara gitmek için 9 yıldır bekliyordu. Türkçe bilmediği için duygularını Kürtçe bilen diğer hacı adayları mikrofonlara aktardı.

Medine'ye umre için 5 yıl önce gittiğini belirten Latife Kayaarslan da hacca gitmek için 9 yıldır kendisine sıra gelmesini beklediğini söyledi. Çok mutlu olduğunu belirten Kayaarslan, tüm Muhammed ümmeti için dua edeceğini söyledi.

Görevliler dahil toplam 200 kişiden oluşan kafile, Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile Medine'ye gidiyor.

Diyanet aracılığı ile İstanbul'dan hacca gidecek ilk kafilenin ise bu gece kutsal topraklara hareket edeceği bildirildi.