Turgut Özal’ın yetiştirdiği devlet adamlarından Dr. Burhan Özfatura, “Gördüğümüz kadarıyla cumhurbaşkanı şu anda bana göre illegal hükümeti devam ettiriyor. Ne yazık ki yine kanunlara aykırı olarak icraatlar devam ediyor” dedi. Muhalefet partilerini de eleştiren Özfatura, “İktidar koltuğu ortaya çıkınca bütün kırmızı çizgiler morarmaya başladı. Bütün muhalefetteki partiler özellikle 17-215 Aralık’ın, yapılan zulümlerin, yolsuzlukların, hırsızlıkların, rüşvet olaylarının ve diğer yüz karası olayların hesabını soracağını ifade ettiler. Ama şimdi iktidar koltuğu ortaya çıkınca kırmızı çizgiler morarmaya başladı. Ve o eski laflar edilmemeye başlandı. Bundan da AK Parti’nin eli güçlendi.” dedi.

Dr. Burhan Özfatura, son siyasi gelişmelerle ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerinin sergilediği tavır nedeniyle AK Parti’nin elinin güçlendiğini ifade eden Özfatura, “MHP, HDP’nin dışardan desteklediği bir CHP koalisyonunu baştan reddedince şimdi eller AKP’ye mahkum hale geldi. AKP de bu avantajı kullanıyor. Ve istediği her türlü şartı da dikte ettirmeye, o birtakım kırmızı çizgilere özellikle cumhurbaşkanı ve ailesinin en küçük bir şekilde gündeme getirilmesini önlemenin gayreti içinde” dedi.

'CUMHURBAŞKANI İLLEGAL HÜKÜMETİ DEVAM ETTİRİYOR'

Koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağının yakında belli olacağını aktaran Özfatura, “Şimdi koalisyon olur ya da olmaz ama gördüğümüz kadarıyla cumhurbaşkanı şu anda bana göre illegal hükümeti devam ettiriyor. Ne yazık ki yine kanunlara aykırı olarak icraatlar devam ediyor. Yanılmıyorsam 633 üst düzey tayin yapıldı. Polislere, öğretmenlere vs. yine hiçbir gerekçesi olmayan baskılar zulümler devam ediyor. Hidayet Karaca kardeşimiz maalesef esir tutulmaya devam ediliyor. Yani burada seçim öncesi ile seçim sonrası değişen bir şey olmadı. Halbuki hepimiz sevinmiştik.” dedi.

'EN BÜYÜK HATA MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YAPILDI'

Muhalefet partilerinin en büyük hatayı meclis başkanlığı seçiminde yaptığını dile getiren Özfatura, “En büyük hata, meclis başkanlığı seçimlerinde yapıldı. Meclis başkanlığı küçümsenmeyecek yetkilere sahip. Gerek gensoru önergelerinde, gerek 17-25 Aralık’la ilgili hesap sormalarda her türlü engellemeyi yapabilecek yetkilere sahip. Şimdi en büyük kozlarını verdiler. Bu kozu verince de tabi Cumhurbaşkanı şimdi yine tek adam olmanın ve ille de başkan olmanın projesini devam ettiriyor. Şimdi koalisyon olur ya da olmaz. Ama bu koalisyonun sağlıklı bir koalisyon olabileceğini, hesap sorabileceğini, Türkiye’ye hukuk düzenini gerçek anlamda getirebileceğini ve şu andaki tek adam yönetimini bertaraf edebileceğini şahsen düşünmüyorum.” diye konuştu.