İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in skandal açıklamalarına tepki gösterdi. İnsanların istedikleri hayır kurumuna istedikleri zaman bağışta bulunabileceklerini dile getiren Özfatura, "Onu engelleyecek bir şey yok. Biz de çok uzun yıllardan beri değişik vakıflarda ve örneğin Otizm Derneği gibi derneklerde yöneticilik yaptık. Yani halkın kime, nasıl, ne kadar yardım yapacağına kimsenin karışmaya hakkı yok ama yani şu an sadece olay Manisa değil, Türkiye'de hukuk düzeni kalmadı. Türkiye'de her şey tek adamın iradesine, talimatlarına bağlı hale geldi. Bu ülkede bütün sistem, hukuk, demokrasi, ekonomi, aklına gelen her şey felç oldu." dedi.

Manisa'da beş derneğe polis baskını düzenlenmesinin "okyanusta bir damla" olduğunu ifade eden Özfatura, "Bu tip tehditlere kimse aldırış etmesin. Allah'tan başka kimseden korkmanın gereği yok. Madem ki Amentü okuyoruz, hayır ve şer Allah'tandır diyoruz. Rabbim ne takdir ettiyse o olacaktır. Ben kime yardım yapacağımı, hangi fakire destek vereceğimi iktidarın adamlarına mı soracağım? Ama bir bakın Türkiye'deki valilerin, emniyet mensuplarının çoğu sadece Manisa değil, öbür taraftan 3 bin 500'e yakın yetişmiş, dürüst vatan evladı, hayatını vatanı için ortaya koymuş emniyet müdürü etap etap tasfiye ediliyor. Şu an tam bir kıyım furyası sürüyor." diye konuştu.

'HAKİMLERİN TUTUKLANMASI HUKUK TARİHİNDE İLK'
Hukuk tarihinde ilk defa, verdiği karar sebebiyle iki hakimin tutuklandığına şahit olduğunu aktaran Özfatura, "Şu an bu ülkede demokrasi ve hukuk namına, meşruiyetler namına ne varsa hepsi askıya alınmıştır. Sıkıyönetimin bile belirli hukuki kuralları var, Anayasa'da çizilen çerçevesi var. Şimdi AKP'nin uyguladığı, Anayasa'yı da bütün hukuk mevzuatını da alenen çiğnemektir. Bana göre Yüce Dîvan'lık suçlar işleniyor. Şu an mevcut Meclis'teki fazlalıklarına güvenerek her dilediklerini yapacaklarını zannediyorlar ama yani bu 7 Haziran'da halkımız basiretli davranırsa, herkes yaptığının hesabını hukuk önünde verecektir. Bundan kimse kaçamayacaktır. Allah önünde de onun münakaşası bile olmaz, mutlaka zerre kadar hayrın ve zerre kadar şerrin hesabı sorulacaktır. Paralel palavrasının arkasında her türlü zulüm yapılıyor." diye konuştu.

'FİKİR, İNANÇ VE TEŞEBBÜS HÜRRİYETİ DEVRE DIŞI'
Türkiye'de şu an fikir, ifade, inanç, teşebbüs hürriyetlerinin tamamen devre dışı bırakıldığını söyleyen Özfatura, "Ben 51 yıldır Maliye mensubu sayıyorum kendimi. Hiçbir dönemde Maliye mensupları bu kadar tetikçi olmadı. Haksız işlemler, uyduruk raporlar düzenlemedi. Bu ülkede şu an hiçbir fonksiyonu, etkisi, yetkisi olmadığı halde milletvekili değil, İçişleri Bakanı değil, bir Efkan Ala tutup da bir operasyon yönetiyorsa, sağa sola talimatlar veriyorsa, bütün tayinlere, terfilere, maalesef polis kıyımlarına yön veriyorsa, bir Bilal Erdoğan gelip de vali dahil herkesi toplayabiliyorsa, talimat verebiliyorsa, yani bu ipin ucunun ne kadar koptuğunu daha fazla araştırmaya gerek yok. Türkiye'nin ne içeride ne dışarıda en küçük bir itibarı kalmamıştır. Türkiye'de şu an ne can, ne mal, ne hürriyet, ne de ırz güvenliği yoktur. Kimin başına, ne zaman, talimatla ne geleceğini şu an hiçkimse bilemez." dedi.