Turgut Özal’ın yetiştirdiği devlet adamlarından, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Bugün gazetesi yazarı, avukat ve eski savcı Gültekin Avcı’nın, yedi tane köşe yazısı gerekçe gösterilerek, "darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü" iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi. Özfatura, “Olaylar iyice çığırından çıktı. Türkiye’deki baskı düzeni inanılmaz boyutlara geldi.” dedi.

Gazeteci yazar Avcı’nın tutuklanmasına tepki gösteren Dr. Özfatura, “Türkiye’deki baskı düzeni inanılmaz boyutlara geldi. Hep, ‘suyumu bulandırdın’ hikâyesi. İşin ciddiyeti de kaçtı iyice. ‘Darbeye teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütü’; bunlar ciddi suçlar ama nerede silah? Nerede örgüt? Kimler var, nasıl darbe yapılmış? Üç beş yazıyla darbe nasıl icra edilirmiş? Türk halkı bunu herhalde iyi değerlendirecektir.” dedi.

'AKP EN KÜÇÜK BİR MUHALİF SES BIRAKMAMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR'

AK Parti iktidarının, en küçük muhalif ses bırakmamak için her yolu denediğini ileri süren Dr. Burhan Özfatura, “AKP, en küçük bir muhalif ses bırakmamak için her yolu deniyor. Dün de hoş olmayan bir tablo yaşadık. İnsanlar teröre karşı tepki diye toplatıldı ama sonunda ne gördük? Tam anlamıyla bir parti propagandası, yani her şey istismar ediliyor. Her yola başvuruluyor. Amaç, iktidardan gitmemek.” diye konuştu.

'YARGI DÜZENİ İYİCE POLİTİZE OLDU'

Türkiye’de yargı düzeninin iyice politize olduğunu iddia eden Burhan Özfatura, sözlerini şöyle tamamladı: “Her zaman söylüyoruz, Türkiye’de ne yazık ki yargı düzeni iyice politize oldu ve suçsuz olarak insanlar, işte Hidayet Karaca kardeşim dahil aylarca hapislerde çürütülüyor. Ve ondan sonra da karınca ezmeyen adamlar hakkında, ‘silahlı örgüt’ suçundan fezleke hazırlanıyor. Allah’a sığınıyoruz.”