Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetinin ilk duruşması başladı. 108 kişilik salona ilk olarak Suphi Altındöken, ardından babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe getirildi. Salona dilekçeyle başvuran basın mensupları alındı, STK temsilcileri ile çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu.

Tarsus Adalet Sarayı’ndaki duruşma devam ederken kadın sivil toplum örgütleri de adliye bahçesinde sloganlar atarak kadın cinayetlerini protesto etti. Türkiye’nin dört bir yanından cinayetle hayatını kaybetmiş kadınların yakınları da duruşmayı takip etmek için Tarsus’a geldi. Tarsus Belediyesi tarafından adliye önünde toplananlara poğaça ve su dağıtımı yapıldı. Bazı kadınlar ise suyu polisin dağıttığını zannederek almak istemedi.

Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu Başkanı Gülsün Kav, kadın cinayetlerinin önlenmesi için Meclis’e bir taslak sunduklarını ancak kabul edilmediğini söyledi. Kendilerinin kesinlikle cezada indirim istemediklerini vurgulayan Kav, yeni Meclis’ten bu konuda çalışma beklediklerini anlattı. Eylemde öldürülen kadın yakınları da açıklama yaparak cinayeti protesto etti.