Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Hatay'da bindiği minibüs şoförü tarafından öldürülmesi Elmadağ CHP İlçe teşkilatının düzenlediği protesto gösterisiyle kınandı.

Kadına şiddete karşı sloganların atıldığı protestoda birde basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında AK Parti iktidarının yanlış politikalarının kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin artmasına neden olduğu iddia edildi.

Damla Kızıltürk’ün okuduğu basın açıklaması şöyle: ‘’Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi Özgecan Aslan bindiği dolmuşta şoförün taciz etmesine karşı direndiği için vahşi bir biçimde öldürülmüştür. Geride iz bırakmamak için arkadaşı ve babasının yardımıyla döverek öldürdükten sonra cesedi yakıp dere kenarına atmışlardır. Bizle her defasında kadınsız devrim olamaz diyoruz. Bu yaşananlar söylemimizin ne kadar doğru olduğunu doğrulamaktadır. AKP hükümetinin iktidar olduğu süreç boyunca binlerce kadın öldürülmüş fiziksel şiddete maruz kalmış taciz edilmiştir. Bütün bunlara rağmen hükümet önlem almak adına hiçbir şey yapmamış çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin gibi saçma söylemlere imza atan bakanlarıyla adeta yangına körükle gitmişlerdir. Bu söylemi ortaya atanlara soruyoruz. Özgecan’ın çığlığını hanginiz duydunuz. Kız mıdır kadın mıdır bilmem ben kadın erkek eşitliğine inanmam diyen Cumhurbaşkanına sesleniyoruz Özgecan’ın ölümü yarattığınız bu gerici zihniyetin sonucudur. Kadınlarının bedenine ne giyeceğine, nasıl yürüyeceğine, kahkahasına karışmak hangi erkeğin harcıdır. Bu gün kabinede görev yapan bakanların meclis koltuklarını sadece işgal etmekle 312 tuzluk vekilin kadına şiddete karşı bir takım politikalar üretmesi gerekirken bu tür faşizan ortaçağ zihniyetli söylemlerle tek yaptıkları kadınları bir bireyden ziyade cinsel obje olarak göstermektedir.’’

Yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.