Mersin’de hunharca öldürülen ve uğradığı trajediyle tüm Türkiye’de büyük bir infial uyandıran Özgecan Aslan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da da anıldı. Perşembe akşamı ve Pazar günü gerçekleşen eylemlerde Türkiye’de artan kadın cinayetleri, tecavüzler ve kadına yönelik şiddet protesto edildi.

İlk eylemde Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu’nun çağrısıyla 200 kişi Avusturya Parlamentosu’nun merdivenlerinde buluştu. Gösteride Türk asıllı milletvekilleri Alev Korun ve Aygül Berivan Aslan birer konuşma yaptı. Alev Korun, herkes gibi kendisinin de Özgecan’ın trajedisiyle sarsıldığını dile getirerek artık bu acıların son bulması gerektiğini söyledi. Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Korun, kadına yönelik şiddetin azalması noktasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Alev Korun’dan sonra söz alan Yeşiller Milletvekili Berivan Aslan da Türkiye’deki mevcut sistemi eleştirerek kadını yok sayan, kadını aşağılayan zihniyetin tüm bunların esas sebebi olduğunu ifade etti.

Pazar günü gerçekleşen ikinci eylemde ise Avusturya’da yaşayan Türk kökenli gençler sosyal medyada organize olarak Viyana’nın merkez noktası Stephansplatz’da bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Göstericiler, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin son 12 yıl içerisinde yüzde bin üçyüz arttığını dile getirerek, bu tablonun Türkiye’de muhafazakarlık görüntüsü altında yaşanan yozlaşmanın en önemli işaretlerinden biri olduğunu ifade etti.