Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın katledilmesi, çocukları kayıp olan ailelerin endişesini arttırdı. İzmir’de üç gündür 15 yaşındaki kızı Gizem Taş’tan haber alamayan Derya Dıras, “Özgecan’ın öldürülmesine ben de kızım da çok üzülmüştü. Kızımla da bunu konuşmuştuk, ‘Annem, kimseye güvenilmez. Görüyorsun kızın başına neler gelmiş.’ diye konuşmuştuk. Gerçekten çok korkuyorum. canı sağ olsun, her ne şekilde olursa olsun, çıksın gelsin. Zorla tutulmuyorsa korkmasın, çıksın gelsin.” diyerek kızına seslendi.

Gürçeşme semtinde oturan Açık Lise öğrencisi Gizem Taş, 16 Şubat 2015 günü sabah evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Kızını her yerde arayan anne Dıras ve yakınları, izine ulaşamadı. Tarsus’ta Özgecan Aslan’ın katledilmesi ise ailenin endişelerini daha da arttırdı. Genç kızın bir an önce bulunması için şehrin dört bir yanına kayıp ilanları yapıştırıldı. Kızının nerede olduğunu hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen Dıras, “Hiçbir sorunu yoktu. Çıkarken kardeşine sarıldı, öptü, hattâ kardeşini okula bırakabileceğini söyledi. Ben götüreceğimi söyledim. Normal çıktı, yanına hiçbir şey de almadı. Telefonu, kimliği bile evde.” dedi. Kızını bulmak için her gün sokak sokak dolaştığını, polise de haber verdiğini ifade eden gözü yaşlı anne, “Eğer beni duyuyorsa onu çok seviyorum. Onu çok zorluklarla büyütüp bu yaşa getirdim. Evine dönmesini istiyorum. Ben ona ne kızarım, ne de bir söz söylerim. Kimin ne söylediği hiç önemli değil, yeter ki benim evladım dönsün. Ben her gün, gece gündüz demeden dolaşıyorum. Kimin yanındaysa ya da zorla tutuluyorsa Allah rızası için kızımı versinler.” diye seslendi. Kızının ortadan kaybolmasının, Aslan cinayetinin işlendiği döneme denk gelmesinin morallerini daha da bozduğunu belirten anne Dıras, “Her geçen gün umudum kırılıyor. Benim kızım, tutmadıkları sürece bana dayanamaz, her şekilde çıkar gelirdi.” diye konuştu. Her anne kız gibi zaman zaman tartışmaları olduğunu ancak kaçması için hiçbir sebep olmadığını dile getirerek, “Ben sokakta gezmesin diye arkadaşlarını eve çağırırdım. Hiçbir sorunumuz yoktu. Zaten beni bu korkutuyor. Bir kavga etsek, başka bir şey olsa kızdı saklanıyor diyeceğim ama bir şey olmaması beni daha da korkutuyor. Ben kaçırıldığından şüpheleniyorum.” diye konuştu. Derya Dıras, kızının ortadan kaybolması sebebiyle eski erkek arkadaşından şüphelendiğini, ismini polise verdiğini de anlattı. Kaybolan Gizem’in küçük kardeşi Merter de, “Gelsin artık, ablamı çok özledim.” sözleriyle ablasına seslendi.

FACEBOOK'TAN SON MESAJ

Genç kız, kaybolduğu günün akşamında annesine ilk ve son kez Facebook üzerinden mesaj gönderdi. Anne Dıras, kızının adresinden gönderilen mesajda, “Annem ben iyiyim merak etme güvendeyim. Artık gelemem senin yüzüne bir daha bakamam. Annem sana bunları yaşattığım için çok üzgünüm. Ne olur beni affet. Artık yenin yüzüne bakamam. Anam sana bu 3 ay içinde çok çektirdim biliyorum, Allah senden razı olsun. Kızını hiç unutma annem, birine kandım yine sana yanlış yaptım. Yapmak istemezdim ama bende salaklık. Yüzüne bir daha bakamam çok üzgünüm. Sana üç aydır çok çektirdim, sizi çok seviyorum.” ifadelerinin yer aldığını söyledi. Kızının kaçırılıp bir yerde zorla tutulduğundan şüphelendiğini ifade eden Dıras, yeni bir mesaj gelecek diye bir an olsun bilgisayar başından ayrılamadığını belirterek, bir an önce bulunmasını istedi.