Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın tecavüz edildikten sonra öldürülüp yakılmasına tepki gösteren Erzurum'daki çeşitli STK'lar gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın bildirileri ile kadın cinayet ve tecavüzlerinin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) öncülüğündeki kadın STK temsilci ve üyeleri Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın bildirisi okudu. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, son yıllarda artan kadınlara yönelik cinayet ve tecavüzlerin yürekleri sızlattığını söyledi. Güzel, kadınlara yönelik her türlü şiddetin yürekleri dağladığını ifade etti. Son olarak Mersin'de katledilen Özgecan'ın katledilmesinin 'bıçağın kemiğe dayanması' olarak nitelendiren ERVAK Başkanı, "Tarsus'ta hunharca katledilen ve namusu için şehit olan kızımız, kardeşimiz Özgecan'ın başına gelenler, artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir. Bu yaşanan çirkinlikler karşısında Erzurum'dan vicdanların sesi olarak diyoruz ki, artık ülkede bir zihniyet değişikliğinin zamanı gelmiştir. Artık kadınlar üzerinden siyaset yapılmasına 'dur' demeliyiz. Artık adalet kavramının tartışılmadığı bir hukuk sistemi oluşturmalıyız." dedi. Bu sırada ellerinde Nene Hatun'ın ve milli mücadelenin kadın kahramanlarından Kara Fatma'nın portresini taşıyan kadınlar, 'Başka Özge canlar ölmesin' diye slogan attı.

Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi kadınları da Atatürk Anı önünden Kent Meydanı'na kadar sessizce yürürken, Türk Kamu Sen Erzurum Temsilciliği Nene Hatun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde Özgecan'ın katledilmesini basın bildiriyle protesto etti. Türk Kamu Sen Kadın Kolları Komisyonu adına basın bildirisi okuyan Fatma Çetiner, Özgecan'ın şahsında bütün kadınlara yönelik söz konusu saldırının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çetiner, kadınlara yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıyı lanetle kınadıklarına vurgu yaparak, "Kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddet ve taciz olayını lanetliyoruz, kınıyoruz." dedi.

Basın bildirisinin ardından Özgecan ve onun şahsında şiddet sonucu hayatını kaybeden bütün kadınlar için 'Fatiha' okundu.