Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan için Diyarbakır’da taziye odası açıldı. Silvanlılar Yasevi’ndeki taziyede çok sayıda kanaat önderi ve vatandaşlar Fatiha okuyup dua etti.

Diyarbakır Dernekler Platformu tarafından yapılan kurulan taziyede Özgecan Aslan için dualar edildi. Platform genel sekreteri Nusret İla ve platformu üyesi Yahya Kamçı taziyeye gelen vatandaşları ağırladı. Taziyede bulunan çok sayıda seyde ve kanaat önderi ise İslam’ın kadına verdiği önemi anlattı.

Diyarbakır Dernekler Platformu üyesi Mehmet Çeliker, Diyarbakırlı ve Kürtler olarak acının ne olduğunu çok iyi bildiklerini belirterek, "Biz yıllarca acı çektik ve acımızı bizden başka da duyan olmadı. Onun için acının ne olduğunu çok iyi biliyoruz, bu kızımıza yapılan vahşeti şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz ve acılarına ortak olabilmek için bir günlük Diyarbakır Dernekler Platformu olarak Diyarbakır bir taziye ilan ettik. Ailenin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun ve hiçbir anne baba böylesi acıyı bir daha görmesin, ülkemiz huzur içerisinde refah içerisinde barış ve tam demokrasi içerisinde insanlarımız yaşasın. Çocuklarımıza cennet gibi bir ülkeyi birlikte bırakmak temennisiyle gün boyunca gelen herkesin hayırları kabul olsun diyoruz. Bir daha böyle acılar yaşanmasın." dedi.

ŞİVİDER Başkanı Aziz Özalp ise Özgecan'a yapılanların tüm insanlığa yapıldığını ve bunu kınadıklarını söyledi.