Mersin'de hunharca cinayete kurban giden Özgecan Aslan için zincirli eylem yapan 4 kadın kendilerini çözmek isteyen polislere tekme atıp direndi. Eylemci kadınlardan birinin Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk'e tokat ve tekme atıp komiserlerden birinin kolunu ısırmaya çalışma dikkat çekti. Eylemci kadınlar direnmelerine rağmen karga tulumba göz altına alınmaktan kurtulamadı.
Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto eden SDP'li 4 kadın kendilerini adliye girişindeki korkuluklara zincirledi.
Kadınlar "Katilleri tanıyoruz faili devlet, Özgecan'ın hesabını soracağız" yazılı pankart açtı. Kadınlar çeşitli slogan attı.
Şehirdeki hassasiyeti dikkate alan Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri kadınları uyararak bir süre sonra eylemlerini sonlandırmalarını istedi. Kadınların eylemlerindeki ısrarı üzerine olay yerine kadın Çevik Kuvvet polisleri geldi.
Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk megafonu eline alarak
"Onlar direnebilirler. Bizim amacımız onlara zarar vermek değil. Onlar özellikle bu hafta polisin kendilerine şiddet uygulamasını kendilerine eziyet etmesini istiyorlar ama Türk polisi hiç bir zaman bunları yapmaz. Böyle bir niyette dahi olmaz. Bu ortamdan sonra sizlere verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür dileriz" diye konuştu.
Bundan sonra taziye çadırına gideceklerini ifade eden Esertürk
"Özgecan için yapılacak şey dua etmek. Bundan sonra Özgecanlar olmaması için çaba sarf etmek" dedi.
Esertürk'ün uyarısına rağmen kadınlar eylemi sonlandırmayınca zincirler demir kesme makası ile kesildi. Kadın Çevik Kuvvet ekipleri müdahale ettiği sırada eylemciler polislere tekme ve yumruk atması dikkat çekti. Kadınlar karga tulumba göz altına alınarak polis aracına bindirildi.
Gözaltı sonrası yaşananlar için vatandaşlardan özür dileyen Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk, "Polise şiddet nasıl uygulanır burada gördünüz ama polis şiddet uygulamaz. Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşı bizim hizmet alanımız içindedir" diye konuştu.
Çevrede toplanan vatandaşlarda polise destek verdi.