Tarsus'ta hunharca bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in gerçekleştirdiği duaya Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur da el açarak eşlik etti.

Mersin'de Özgecan Aslan'ın hunharca katledilişinin 7. günü nedeniyle ailenin merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi'ndeki evine ziyaretçi akını sürüyor. İl Müftüsü Ali Melek, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ve kentte yaşayan Hristiyanlar, acılı baba Mehmet Aslan’ı ziyaret etti. Ruhani Reis Teymur ve Hristiyan cemaati mensupları da
okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Hristiyanlar, Mersin Müftüsü Ali Melek'in gerçekleştirdiği duada el açarak Müslümanlarla birlikte dua etti. Mersin'deki çeşitli okullarda okuyan öğrenciler ile sivil toplum örgütü temsilcileri de Özgecan'ın ailesini ziyaret etti.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da partili bir grup kadınla Özgecan'ın ailesini ziyaret etti. Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan kadınlar Yüksekdağ'ın gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından açtıkları pankartlar eşliğinde sloganlar atarak baba Mehmet Aslan'ın evine geldi. Kadınlar burada baba Aslan'a taziyelerini sundu.