Adı Çukurova Belediyesi Bilim Merkezi’ne verilecek olan Özgecan Aslan için özel müzayede düzenlendi. İstanbul’dan sanatçıların da katıldığı müzayedede Başkan Soner Çetin, “Her türlü şiddetin önüne geçmeliyiz. Sembol kızımızın adını biz yaşatacağız.” diye konuştu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adının verileceği Çukurova Belediyesi Bilim Merkezi için geçtiğimiz akşam Adana Sheraton Oteli’nde özel müzayede yapıldı. Seyhan Soroptimist Derneği’nin öncülük ettiği müzayedeyi tanınmış müzayedeci Uğur Batur yönetti. Müzayedede 200’ün üzerinde sanat eseri alıcı bulurken etkinliğe özel olarak İstanbul’dan gelenler de oldu. Eşi aktör Sinan Tuzcuoğlu ile birlikte İstanbul’dan gelip Adana’daki müzayedeye katılan sinema ve dizi oyuncusu Dolunay Soysert’in konuşması geceye damga vurdu. Soysert, “Ben kadınım, ben eşim, ben kız kardeşim, ben halayım, ben teyzeyim, ben anneyim, ben insanım, beni öldürmeyin.” dedi.

Seyhan Soroptimistler Derneği Başkanı Açelya Ulular, “Tüm kız kardeşler bir araya geldik” derken, organizasyonu yapan Esin Parlak, “Çukurova Belediyesi yine bir sosyal yaraya dokundu.” ifadelerini kullandı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir süre önce projesini hazırladıkları Bilim Merkezi ve Gözlemevi’ne Özgecan Aslan’ın adını vererek acının unutulmamasını sağlamak istediklerini söyledi. Gözlemevi, sergi alanı, deney setleri ve planetaryumdan oluşacak merkezde sonsuza dek Özgecan Aslan’ın adının yaşayacağını belirten Çetin, “Adı sembolleşen Özgecan kızımız için lafı, sözü bırakıp çok şey yapmalı, bir şeyler yapmalıyız. Bu şiddet sarmalının önüne ne yapıp edip geçmeliyiz” diye konuştu.