Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bir araya gelen kadınlar Mersin’de katledilen Özgecan Aslan için eylem yaptı. Eyleme katılan bazı kadınların gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Anadolu Kadın Hareketi ve Ankara Bağımsız Hayvan Hakları grubuna üye kadınlar, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için protesto gösterisi düzenledi. ‘Kadına kalkan eller kırılsın’, ‘Kahrolsun faşizm yaşasın kadın dayanışması’, ‘Anadolu’nun kadınları birleşin acılar o zaman son bulacak’ dövizleri açtı. Eyleme katılan bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Milletvekili Musa Çam eyleme destek verdi.

Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, Özgecan’ın ne ilk ne de son olduğunu söyleyerek, hükümeti eleştirdi. Temir, “Gün oldu hamile kadın evde otursun dedi. Gün oldu işsizliğin sebebi kadın, çalışmasın dedi. Gün oldu örtünmeyen kadın davetiye çıkarıyor dedi. Kısacası dedi de dedi. AKP’nin vekillerinin gözde olmak uğruna zehirli atık gibi ağzından çıkan onca kadına yönelik söyleminin sonucudur bu. Yani katil sizsiniz.” dedi.

Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu adına konuşan Oya Yurdakul ise Özgecan’ın öldürülmesine seyirci kalmayacaklarını belirterek, hayvan savunucuları olarak hiçbir canlının şiddet görmesini, acı çekmesini istemediklerini anlattı.

Yapılan açıklamaların ardından bir süre burada slogan atan kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.