Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Mersin’de katledilen Özgecan Aslan için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yürüyüp, Bakan Ayşenur İslam’ın istifasını istedi.

ODTÜ ana giriş kapısında toplanan ve çoğunluğu bayanlardan oluşan öğrenciler, Özgecan Aslan’ın resmini taşıdı. ‘Kadınların fıtratında ölmek değil AKP’yi devirmek var’, ‘Korkmuyoruz’, ‘Kadınlar sokağa hesap sormaya’ döviz ve pankartları açtı. Grup daha sonra polis kontrolünde Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık yakınında Çevik Kuvvet barikatının önünde durdurulan öğrenciler burada açıklama yaptı.

Grup adın yapılan açıklamada, Özgecan’ın katledildiğinde gencecik bir kadın olduğu belirtildi. Kadınların her gün evlerinde, çalıştıkları yerlerinde, sokaklarda yani bulundukları her yerde tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığı vurgulandı. AK Parti’nin yeni Türkiye’sinde de kadının ikinci sınıf insan muamelesi görüldüğünü savunulan açıklamada, öğrenciler taleplerini dile getirdi. Başta sorumluların hesap vermesi istenilen açıklama, “Erken yaşta evlilikler gündeme geldiğinde o evlilikleri aklayan, cinsel saldırılar karşısında da çığlık atmayı öneren, kadın cinayetleri konusunda görevini yapmak dururken, ‘Sağır sultan duydu’ diyen Ayşenur İslam, bir kadın bakan olarak, döneminde artan kadına şiddetten, kadın cinayetlerinden ve tüm ölümlerden sorumludur. Özgecan’ın katilinden sonraysa o koltukta oturması imkasız hale gelmiştir.” denildi.

Açıklamanın ardından ‘Ayşenur İslam istifa et’ şeklinde slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.