Tarsus'da hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ın Mersin'deki Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alarak tasavvuf müziği seslendirdi. Konser duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Baba Mehmet Aslan, Adnan Menderes Bulvarında daha önceki adı Barış Meydanı olan daha sonra ise kızının isminin verildiği alanda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olarak görevlendirilen Mehmet Aslan, bu unvanla kızının adını taşıyan alanda ilk konserine çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Klasik Türk Müziği solisti olarak sahne alan Aslan Tasavvuf Müziğinden örnekler sundu. Baba Mehmet Aslan'ı eşi Songül Aslan ile çocukları Beste ve Barış Ali de yalnız bırakmadı. Yaklaşık yarım saat sahnede kalan Aslan izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aslan kızı Özgecan için yazdığı bir de şiiri de okudu. Duygulu anların yaşandığı konsere vatandaşlar da eşlik etti. Konser sonunda Mehmet Aslan'a, Valilik Özel Kalem Müdürü Mete Gürhan Daşçı tarafından çiçek, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay tarafından ise plaket takdim edildi.

Baba Mehmet Aslan 11 ayın sultanı Ramazan ayında olduklarını ifade ederek, "Ben bu meydanda, sahne almayı hayal etmiş, istemiştim, ama bu şekilde hayal etmemiştim. Tabi hem mutluyum, hem üzgün ve kederliyim." diye konuştu.

Kendisinin daha önceden de Türk müziği, musikisiyle ilgilendiğini ifade eden Aslan sahnede kızı Özgecan için okuduğu şiiri ise 1 ay önce yazdığını söyledi. Aslan, başka şiirleri de olduğunu ve onları da ileri ki zamanlarda okuyacağını kaydetti.