Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği yolcu minibüsünde hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın ismi, mahalle sakinleri ve muhtar tarafından ailesinin yaşadığı sokağa verildi.

Özgecan'ın isminin verilmesi dolayısıyla sokak girişinde mahalle sakinlerinin girişimi ile küçük bir tören düzenlendi. Özgecan'ın ailesinin ve mahalle sakinlerinin katıldığı törende konuşan baba Mehmet Aslan, güzel kızının isminin ölümsüzleştirilmesi adına samimi, iyi niyetli bulduğu bu girişimi saygıyla karşıladığını belirtti. Aslan, yoğun çabaları nedeniyle organizasyonu gerçekleştiren mahalle sakinlerinden Samet Karataş'a teşekkür etti. Baba Aslan'ın konuşmasının ardından sokağın girişindeki tabelanın üzerindeki örtünün açılması kurdelenin kesilmesi ile açılış gerçekleştirildi.

'ACIMIZI YENİ YAŞAMAYA BAŞLADIK'

Baba Mehmet Aslan açılış sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini kabulü ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Aslan, "Çok memnun kaldık. Kendileri Barış ile Beste ile eşim ve benimle hassasiyetle ilgilendiler. Barış ve Beste'ye birer tane tablet hediye ettiler. Bana çok güzel bir kravat hediye ettiler." diye konuştu.

Gerek mahkeme ile ilgili gerekse başka Özgecanların bu şekilde kaybolmaması adına devletin hassasiyet göstereceğine inandığını ifade eden Aslan şöyle devam etti: "Biz bu süreçte ne medyayı ne televizyonu gazeteleri takip edemedik. Kimin ne söylediğini, anlattığını çok fazla bilmiyorum. Bilgi sahibi değilim, işin doğrusu bilmek de çok fazla istemiyorum. Biz o süreçte aile olarak acımızı yaşamadık. Yavrumuzun yokluğunu, acısını her geçen gün biraz daha yoğun bir şekilde artarak hissediyoruz. Acımızı yeni yaşamaya başladık."