Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın 3 katil zanlısı, bugün yargılanmaya başlıyor. Cinayetin tutuklu şüphelileri Ahmet Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe (25) Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi sabah saatlerinde polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. Toma ve itfaiye araçları hazır bekletildi. Çok sayıda ulusal televizyon canlı yayın için hazırlıklarını sürdürüyor. Sanıkların erken saatte içeriye alındığı belirtiliyor.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve Kadın Platformu üyesi bin civarında avukatın, davaya müdahil olmak üzere Tarsus Adliyesi'ne gelmesi bekleniyor. Güvenlik gerekçesiyle adliyede Özgecan Aslan cinayeti dışında hiçbir davaya bakılmayacak. Duruşma salonu sınırlı kapasiteli olduğu için belirli sayıda avukat içeriye alınacak.

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken hakkında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe için de 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Özel Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015'te akşam saatlerinde Mersin'deki evine gitmek üzere Tarsus'ta minibüse bindi. Kendisinden haber alınamayan Aslan, 13 Şubat'ta Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde bilekleri kesilerek yanmış halde bulundu. Gözaltın alınan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe tutuklandı. Özgecan cinayeti ülke genelindeki gösterilerle protesto edildi.