Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın hayatını kaybettiği minibüs “Çocuklar Okusun Özgecanlar” yanmasın sloganı ile “Gezici Kütüphane” oluyor. Hataylı Hayırsever İşadamı Ayhan Kara tarafından satın alınan minibüsün Aslan Ailesinden de alınan izinle gezici kütüphane olmasına karar verildi.
Özgecan Aslan’ın hayatını kaybettiği minibüs sahibi tarafından olayın hemen ardından internet üzerinden satılığa çıkarılmıştı. Aracı internet üzerinden satın alan Hataylı Aziz Karakuş ise yaşanan olayı öğrenmesinin hemen ardından minibüsü yeniden satılığa çıkarmıştı.
Aracın yeniden satılacağını öğrenen Hataylı Ayhan Kara minibüsü satın alarak aracı yeniden dizayn edip “Gezici Kütüphane” yapmaya karar verdi.
Cinayete ve katliama sahne olan minibüsün bir daha trafiğe çıkmaması gerektiğinden yola çıkarak aracı satın aldığını hatta ilk olarak düşüncesinin aracı yakmak olduğunu anlatan Kara “Aracı kalabalık bir ortamda ibret olması açısından yakalım diye düşündüm ilk etapta. Hatta Ülke genelinden kötülüklerle ilgili mektuplar gelsin bunu büyük bir siyah zarfa koyarak araçla birlikte kötülükleri yakalım, dedim. İstismara açık olmaması için aile ile konuşup onların fikrini alalım istedik. Özgecan’ın babası ile görüştüm. “Kötülüğe kötülük, karanlığa karanlıkla cevap vermeyelim” dedi. Bu aracı güzel bir amaç doğrultusunda kullanalım, dedi. Bizde aracın gezici bir kütüphane olmasına karar verdik.” diye konuştu.

Özgecan Aslan’ın cehalete kurban gittiğine inandığını aktaran Kara “Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün itibariyle çok ciddi bir eğitim problemi var. Bu ciddi problemin tek çözümüde yine eğitim. Bu nedenle bana göre bu araç eğitsel bir amaçla kullanılmalıydı. Bu araçla birlikte “Çocuklar okusun Özgecanlar yanmasın” diyeceğiz. Minibüsü gezici bir kütüphane olarak yeninden organize edeceğiz. Başta Hatay olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde bu kütüphane gezecek.” şeklinde konuştu.
Ayhan Kara Vakfı bünyesinde hizmet vermesi planlanan minibüsün gezici kütüphane olması için çalışmalara başlandı.