Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini kınadı.

Yılmaz Derin, yaptığı açıklamada, insanın kanını dolduran cinayetin ülke insanını gözyaşına boğduğunu belirterek, bu tür insanlık dışı cinayeti işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Terör, tecavüz, hunharca ve planlı insan öldürmelerinde idamın geri getirilmesi gerektiğini belirten Derin, bu tür ölümlerde cezai müeyyideler ağır olmadığı sürece kadın ve çocuk cinayetlerin olabileceğini ifade etti.

Suçu önlemede cezaların caydırıcılığının önemli olduğunu altını çizen Derin, "Bu tür insanlık dışı cinayetleri lanetliyoruz. Başka Özgecan'ların ölmemesi için suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Cezalar caydırıcı olmazsa hasta karanlık ruhlu bu tür psikopatlar çıkacaktır. Bu sebeple idamın geri gelmesi gerekir. Kendi canını düşünen başkasının canına kıyamaz. Onun için başka Özgecan'ların ölmemesi için idam geri gelmeli." dedi.