Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ın adı Çukurova Belediyesi’nin yaptıracağı Bilim Merkezi’ne verilecek.

Özgecan Aslan’ın anısı Çukurova ilçesi sınırları içinde yapılacak olan Bilim Merkezi’nde yaşatılacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Özgecan Aslan’ın ölümünün toplumun her kesiminde vicdanları sızlattığını belirterek “Özgecan’ın ölümü tüm Türkiye’nin, kadınlarımızın, insanlığın acısıdır. Canice katledilen kızımızın acısına kayıtsız kalmamalıyız.” diye konuştu. Çetin, Özgecan Aslan’ın adının verileceği Bilim Merkezi ve Gözlem Evi’ni her türlü cinayete, özellikle de kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıklarını söyledi.

Özgecan Aslan’ın adının verileceği Bilim Merkezi’nin yapımına katkı yapmak amacıyla Seyhan Soroptimist Kulübü tarafından bir müzayede gerçekleştirilecek. İstanbul’dan gelecek olan tanınmış müzayedeci Uğur Batur tarafından düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirin bir bölümü Özgecan Aslan adına Çukurova Belediyesi tarafından yapılacak Bilim Merkezi ve Gözleme Evi’ne bağış olarak aktarılacak. Kadına şiddete yönelik toplumsal farkındalık sağlamak amacıyla yapılacak müzayedeye İstanbul’dan konuya duyarlı bir grup sanatçının da katılması bekleniyor. Özgecan için düzenlenen müzayedede orijinal antikalar, halılar, tablolar, ev aksesuarları ve mücevherler satışa sunulacak. 11 Mart Çarşamba günü saat 17.00-20.00 saatleri arası Sheraton Oteli’nde yapılacak müzayedeye katılım bedeli alınmayacak.

Özgecan Aslan’ın Çağ Üniversitesi’nde psikoloji dalında eğitim gördüğünü hatırlatan Soner Çetin, “Üniversitede insana ve insan davranışlarına yönelik olarak psikoloji anabilim dalında eğitim gören kızımızın adını bir bilim merkezine vererek yaşatmak tek tesellimiz olacak. Merkezde başka Özgecanlar uzayın derinliklerinde akla dayalı bilimsel bir yolculuğa çıkacaklar.” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi Bilim Merkezi ve Gözlem Evi 440 metrekare alan üzerinde yapılacak. İçinde planetaryum, gözlem evi, sergi alanı ve laboratuvarlar bulunacak. Sergi salonunda günümüz teknolojisine uygun deneyler sergilenecek.