Buca'da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, yağışa rağmen gerçekleşti. Buca Belediyesi’nin başta şiddet gören kadınlara hukuki ve psikolojik destek vermesi için projelendirdiği Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi de yoğun bir katılımla hizmete açıldı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetliler, şiddete ve kadın cinayetlerine karşı tepkisini gösterdi. Başkan Levent Piriştina, açılış nedeniyle yaptığı konuşmada kadınlar için "Dünyayı yaşanılır hale getiren güzellikler” cümlesini kullandı. Belediye Başkanlığı görevi için kadınların çok büyük desteğini aldığını hatırlatan Piriştina, “Şini biliyoruz ve hep söylüyoruz. İzmirliler ve Bucalılar olarak Atatürk’ün yolundan ve öğrettiklerinden asla ayrılmayız. Bayrağımızı da çok severiz ve çok hoşgörülüyüzdür. Fakat kadına el kalkarsa bu hoşgörümüz ortadan kalkar. Bunu asla kabul etmeyiz. Önlemek için de savaşırız. İşte Özgecan kardeşimizin adını yaşatacak bu tesis, şiddeti ve cinayeti önleme amacıyla çalışacak. Kendisi huzur içinde uyusun. Onu asla unutmayacağız." diye konuştu.

AYDA 200, YILDA 2500 KADIN

Merkezin ayda 200, yılda ise 2 bin 500 kadına hizmet vermesini planladıklarını belirterek, "Burası kadınlarımız için bir kurumdan önce sıcak bir yuva ve ev olacak. Onlara hem hukuki, hem de psikolojik destek hizmeti verecek. 7 aylık bir emeğin ürünü olan binamızda emeği geçen başta kadın çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Buca Belediyesi olarak kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımız sürecek. Hayatı kolaylaştırıcı adımları tek tek atacağız." dedi. Daha sonra 2 katlı merkezin açılış kurdelasını, protokol üyeleri ve Başkan Piriştina ile birlikte kesen kadınlar, kendileri için hazırlanan merkezi gezdi.