Mersin'de lise öğrencileri Tarsus’ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüyüş yaptı.
Kalabalıklar halinde Özgecan'ın ailesinin yaşadığı eve gelen lise öğrencileri baba Mehmet ile anne Songül ve abla Beste Aslan'a taziyede bulundu. Ziyarette anne Songül Aslan gözyaşlarını tutamadı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto eden lise öğrencileri Cumhuriyet Alanında toplandı. Burada Tarsus'tan gelen öğrencilerle birleşen grup "Özgecan Aslan 20'sinde bir fidan", "Özgecan Aslan ölümsüzdür", "Özgecan'a uzanan eller kırılsın" sloganları atarak katiller için idam cezası istedi.
Burada öğrenciler adına açıklama yapan Samet Karataş, 3 gün önce Özgecan'ın katledilmenin ötesinde, gencecik fidanın yok edildiğini ifade etti. Mersin'de öğrencilerle Özgecan'ın sahipsiz olmadığını göstereceklerini belirten Karataş, "Katillerinin sadece cezaevinde yatmalarını değil idam edilmelerini istiyoruz." dedi.

Özgecan'ın ölümünden sonra sanatçı Nihat Doğan'ın "Sizde mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tecavüze uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde bir tweet attığını hatırlatan Karataş, Nihat Doğan’ın özür dilemesini istedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler açtıkları pankartlar eşliğinde sloganlar atarak Özgecan'ın ailesinin yaşadığı Bahçe Mahallesi'ndeki evine geldi. Öğrencileri temsilen 3 kişi ellerinde Özgecan'ın fotoğrafları ile Aslan ailesine taziyelerini iletti. Yakınlarının yardımı ile ayakta duran anne Songül, Baba Mehmet ve abla Beste Aslan taziyeleri kabul etti. Anne Songül Aslan "Hiç bir suçu, hiç bir kusuru yoktu yavrumun" diye gözyaşı döktü.

Öte yandan Özgecan Aslan'ı vahşice öldürdüğünü itiraf eden katil zanlısı Suphi Altındöken ile ona yardımcı olan baba Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Tarsus adliyesine çıkarılan ve geç saatlere kadar süren mahkeme sonunda tutuklanan zanlıların güvenlik gerekçesiyle Tarsus dışındaki 3 ayrı cezaevine gönderildikleri öğrenildi.