Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi dünya ve Türkiye'nin her yerinden gelen yardım tekliflerini şiddet gösteren insanların rehabilite edilmesi için kabul etti.
Mersin Valiliği öncülüğünde ve koordinesinde toplanacak yardımlarla kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim amaçlı rehabilitasyon merkezleri açılması planlanıyor.

Aile adına açıklama yapan Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan çok sayıda yardım teklifi gelmesine rağmen ağabeyi ailenin kabul etmediğini söyledi. Ağabeyinin çok kararlı bir insan olduğunu ifade eden Aslan, "Ancak arkadaşlarımızın aileye bir teklifi oldu bir okul veya eğitim tesisi konusunda. Mehmet beyin gözleri parladı kızımızın adının yaşaması anlamında. Bunun üzerine Mehmet Bey'den gelen teklif okul değil ancak netleşen bir şey yok. Kadınlara ve çocuklara şiddet gösteren insanların eğitiminin sağlanmasına yönelik bir rehabilitasyon merkezinin açılması fikrini çok daha benimsedi." diye konuştu.

Ailenin yakını Cengiz Kenan Erin ise Özgecan'ın ailesinin dünyanın her tarafından gelen maddi yardım tekliflerini kabul etmediğini hatırlattı. Ancak kendilerinin valilikle ile görüşerek bir organizasyon düzenlediklerini anlatan Erin "Aile Türkiye ve dünyadan gelen maddi yardım taleplerini kızlarının adının verileceği okul, kadınlara ve çocukları yönelik şiddetin önlenmesine yönelik eğitim amaçlı rehabilitasyon merkezleri açılması amacıyla kabul etmiş durumda." dedi.

Kamuoyuna açıklama yapmalarının amaçlarının farklı amaçlı art niyetli insanların bunu kullanmalarını engellemek olduğunu anlatan Erin, vatandaşlardan medyada yer alan hesap numaralarına yardım etmelerini başka hesaplara riayet etmemelerini istedi.