İzmir'in Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Mersin’de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismini, 7 Mart 2015'te hizmete açacakları kadın danışma merkezinde yaşatacaklarını açıkladı. Özgecan cinayetini protesto etmek amacıyla bugünkü mesaisine siyah elbiseyle giden Piriştina, “Sözün bittiği yerdeyiz.” dedi.

Buca Belediyesi de Türkiye’yi yasa boğan Özgecan cinayetine duyarsız kalmadı. Bugünkü mesaisine kadın cinayetlerini protesto etmek için siyah giyinerek giden Başkan Piriştina, sosyal medya hesaplarındaki profil ve kapak fotoğraflarını da karattı. Belediyedeki bilgilendirme ekranlarına Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını koyduran Piriştina, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu ve toplumun kenetlenerek tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. 7 Mart 2015 günü Şirinyer’de hizmete açılacak olan Buca Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne" Özgecan Aslan" adını vereceklerini kaydederek, "Bu vahşeti, lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız ama kadına yönelik şiddet, artık dayanılamaz noktaya ulaştı. Her gün bir kadın cinayeti duymaktan bıktık. Bu konuda topyekûn mücadele etmeliyiz. Özgecan kardeşimizin adını, başta şiddet gören kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımıza hizmet verecek olan danışma merkezimizde yaşatacağız. Umarım Özgecan cinayeti son olur." diye konuştu.

Buca Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Şirinyer semtindeki Avni Limboz Camisi karşısında, iki katlı olarak yapıldı. Bir dönüm alanda kurulu merkez, 756 metrekarelik bahçeye sahip olacak. Dezavantajlı ve şiddete maruz kalanlar öncelikli olmak üzere bütün Bucalı kadınlara, sosyolojik farkındalık konusunda hizmet verecek. Ayrıca sosyolojik, psikolojik ve hukuki destek sağlanacak. Merkez kadına yönelik şiddetin sebepleriyle birlikte incelenmesi ve ortadan kaldırılmasını, Buca ilçesinde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesini hedefliyor.