Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın üniversitedeki arkadaşları Adana-Mersin arasında taşımacılık yapan toplu taşıma araçlarına binmek istemediklerini söyledi. Başka bir alternatifleri olmadığı için söz konusu minibüsleri kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden arkadaşları yetkililerden yardım istedi.

Tarsus'ta hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın Çağ Üniversitesi'nde okuyan arkadaşları Mersin'e gelerek baba Mehmet ile anne Songül Aslan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası göz yaşlarını tutamayan arkadaşları gazetecilerin sorularını cevapladı.
Özgecan ile aynı üniversitede okuduklarını ifade eden bir arkadaşı başka alternatifleri olmadığı için söz konusu minibüsleri kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Devlet büyüklerine başka alternatif güzergah için çağrıda bulanan genç kız "Mecburen biniyoruz. Tiksinerek biniyoruz. Mutlaka çok ekmek yiyen insan vardır bu servislerden. Ama bir düzen bir sistem gelmesi gerekiyor. Düzen gelmeli ki daha fazla Özgecanlar olmasın"
Bir başka arkadaşı ise "Bzimde başımıza da gelebilirdi. Bizde binmek zorundayız. Bunlara son verilsin" dedi.
"Suçlular yerini bulsun" diyen Özgecan'ın arkadaşı "Bizim hepimiz o şoförün otobüsüne binmiş olabiliriz. Hepimiz aynı işkenceye maruz kalmış olabilirdik. İdam geri gelsin. Biz böyle rahatsız edici bir şey yaşamadım ama olabilirdi" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Özgecan'ın astım rahatsızlığı olduğu öğrenilen arkadaşlarından biri okul servisine binmek üzere iken fenalaştı. Baygınlık geçiren üniversitesi öğrencisine olay yerinde bekleyen sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.